'Galaxy S5 na 1 week goed voor 0,7 procent marktaandeel '

'Galaxy S5 na 1 week goed voor 0,7 procent marktaandeel '

Tom Enthoven

door Tom Enthoven

Laatst geüpdatet

0,7 procent

Dat de Galaxy S5 hoge ogen zou gaan gooien op de mobiele markt, was wel te voorspellen. Samen met enkele andere grote merken strijdt Samsung jaarlijks om de beste smartphone op de markt te brengen. Ook in Nederland stond het volk massaal in de rij om een van de eerste exemplaren te bemachtigen. Volgens de cijfers van Localytics is het Koreaanse bedrijf in ieder geval goed van start gegaan. Binnen een tijdsbestek van een week veroverde de Galaxy S5 0,7 procent van de huidige Android-markt.

Versnippering

Nu lijkt een kleine procent niet zo enorm veel maar gezien het korte tijdsbestek van een week is dat een straffe opmars te noemen. Daarnaast is de markt voor Android-toestellen enorm versnipperd, met enorm veel fabrikanten die constant nieuwe toestellen uitbrengen. In dat licht gezien, mag een procent marktaandeel binnen een week er absoluut zijn.

Localytics geeft aan te kijken naar web-gebruik en applicaties. Daarbij zouden meer dan 1,5 miljard apparaten in beschouwing worden genomen en ruim 25.000 apps. Het gaat in ieder geval dus om het percentage van actieve Androidtoestellen.

Concurrentie

Localytics vergelijkt de opmars van de Galaxy S5 zelf met die van de iPhone 5S, het vlaggenschip van Apple. Dat toestel veroverde in een week tijd 1,1 procent van de iOS-markt. Apple heeft echter alleen maar concurrentie van zichzelf op die markt, terwijl de Galaxy S5 harde concurrentie ondervind van de HTC One M8. Het aandeel zal vermoedelijk ook weer zakken wanneer fabrikanten als LG, Sony, OnePlus en vele anderen met hun nieuwe vlaggenschepen komen.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk