'Galaxy S21 FE draait op Android 12 en krijgt toch Exynos processor'

'Galaxy S21 FE draait op Android 12 en krijgt toch Exynos processor'

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

De Samsung Galaxy S21 FE wordt waarschijnlijk toch geleverd met een eigen Exynos-processor. De eerdere geruchten over de Qualcomm Snapdragon 888, worden nu door nieuwe geruchten tegengesproken waardoor het lijkt dat de S21 FE toch met een Exynos-processor op de markt zal komen. Hoe zit het nou precies?

Welke processor wordt het nou?

Even alles kort op een rijtje. De Samsung Galaxy S20 FE van vorig jaar was beschikbaar in een Exynos 990 variant (4G-versie), en een variant met een Qualcomm Snapdragon 865 processor, de 5G-versie. Het vermoeden was vervolgens dat de Galaxy S21 FE begin oktober van dit jaar uitgebracht zou worden met het meest recente topmodel van Qualcomm, de Snapdragon 888. Iets later kwam echter het nieuws dat de lancering van de S21 FE verplaatst zou zijn naar januari 2021. Dit met het wereldwijde chiptekort als achterliggende reden. En ook nu lijkt dit tekort weer een grote rol te spelen. Zowel Qualcomm als Samsung zouden namelijk onder andere niet genoeg processoren op de plank hebben liggen om alle S21 FE’s te kunnen voorzien. Daarom kiest Samsung er waarschijnlijk voor de S21 FE te voorzien van een Qualcomm 888 of een Exynos 2100.

Gerelateerde artikelen

Android 12

De leaker FrontTron merkte namelijk op dat er in de Geekbenche database een model van de S21 FE was opgedoken met een Exynos 2100 processor. In dit rapport kunnen we verder zien dat de gebruikte S21 FE 8 GB aan werkgeheugen heeft. Ook kunnen we uit dit rapport opmaken dat de S21 FE waarschijnlijk met Android 12 geleverd zou worden. Dat is fijn, want met het huidige updatebeleid van Samsung zou dit betekenen dat je telefoon nog Android-upgrades zou ontvangen tot Android 15.

S21 FE vermoedelijke specificaties

De Samsung Galaxy S21 FE wordt waarschijnlijk uitgerust met een 6.5’’ 120Hz Oled-paneel. De camera-opstelling zou dezelfde zijn als die van de Samsung Galaxy S21(+). Dit houdt in een 12 MP hoofdcamera, een 12 MP ultragroothoekcamera en een 64 MP telelens met 1.1x optische zoom en tot 30x digitale zoom. Het toestel zou dus met Android 12 uit de doos moeten komen. Het is dus nog wel de vraag met welke processor precies. De telefoon wordt vermoedelijk op 4 januari 2022 gelanceerd.

'Galaxy S21 FE draait op Android 12 en krijgt toch Exynos processor'

0 reacties

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk