Samsung Galaxy S10-reeks is gecertificeerd met Android 10

Samsung Galaxy S10-reeks is gecertificeerd met Android 10

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Samsung Galaxy S10

Recent kreeg vrijwel de gehele Samsung Galaxy S10-reeks toegang tot een Android 10-bèta. Zoals eerdere jaren het geval was, blijft Nederland buiten schot: de bèta komt hier niet beschikbaar. Google liet eerder al doorschijnen dat Samsung een ‘aantal smartphones’ voor het einde van 2019, zal voorzien van Android 10. Naar verwachting zal eerst de Samsung Galaxy S10 deze update mogen verwachten. Om de update uit te mogen rollen, heeft Samsung telefoons in de Galaxy S10-reeks 'voorzien' van een Wifi Alliance-certificaat, een vereiste om de Wifi-naam te mogen gebruiken op smartphones.

Samsung Galaxy S10e

Onder andere de Samsung Galaxy S10e is gecertificeerd door de Wifi Alliance

Het gaat onder andere om de Samsung Galaxy S10, de S10+ evenals de Samsung Galaxy S10e. Zowel de Amerikaanse Qualcomm-varianten, als de internationale Exynos-varianten, zijn gecertificeerd. Als we de certificaten zonder context bekijken, dan zou je kunnen stellen dat Samsung zich gereed aan het maken is om Android 10 uit te rollen. Eerdere jaren geven echter stof tot nadenken. In 2018 kreeg de Samsung Galaxy S8 zijn ‘certificaat’ al in november toegestuurd, terwijl de update pas in februari van 2019 op het toestel terecht is gekomen. Hetzelfde gold voor de Galaxy Note 8 en de Note Fan Edition.

Voor begin 2020

Zoals eerder aangegeven, zou Samsung de update voor de Samsung Galaxy S10 mogelijk nog voor het einde van 2019 uitrollen. Updates voor de andere toestellen volgen 'begin 2020'. Wanneer de updates precies in hun stabiele fase terechtkomen, heeft Samsung niet aangegeven. Eerder verscheen er al een updateschema, waarop alle toestellen staan die de update naar Android 10 en One UI 2.0 mogen ontvangen. Nu Samsung de bètafase bijna één maand eerder is gestart dan vorig jaar het geval was, is het mogelijk dat de stabiele update van Android 10 daadwerkelijk voor eind 2019 verschijnt.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk