Galaxy Note 7 ontploft in hand: zesjarig jongetje gewond

Galaxy Note 7 ontploft in hand: zesjarig jongetje gewond

Colin Baak

door Colin Baak

Laatst geüpdatet

Samsung Galaxy Note 7

Terwijl Samsung druk bezig is om huidige eigenaren van de Note 7 op de potentiële gevaren te wijzen van accu's die kunnen ontploffen, heeft nog niet elke eigenaar zijn toestel teruggestuurd. We kennen inmiddels verschillende verhalen van devices die vlam hebben gevat, waarbij dat voornamelijk het geval was, als de devices aan de oplader hingen. Tot nu toe hebben de verschillende gevallen alleen materiële schade opgeleverd, maar daar is het helaas niet bij gebleven.

In New York is er nu een jongetje gewond geraakt en heeft verschillende brandwonden opgelopen, toen een Note 7 explodeerde in zijn hand. Of het toestel werd opgeladen toen hij video's aan het kijken was is niet helemaal duidelijk, maar Samsung zal ook deze zaak vast en zeker onderzoeken. Ook is er nog niks bekend over de conversaties die hebben plaatsgevonden tussen de fabrikant en de ouders van het slachtoffertje.

Wereldwijde recall

Samsung is wereldwijd bezig met het terugroepen van de toestellen, al dan niet uit de magazijnen van winkels. Personen die al een Note 7 in bezit hebben, worden opgeroepen om deze uit te schakelen en terug te sturen. In Amerika krijgen klanten de keuze om een Galaxy J te lenen, totdat een nieuwe Note 7 wordt opgestuurd, maar ook kun je daar kiezen voor een normale S7 of S7 Edge, waarbij je het prijsverschil uiteraard terugkrijgt.

Ook aangeschafte Note 7-accesoires kunnen worden ingeleverd en ook krijgen personen daar een gift card. In Nederland en België zullen klanten die een Note 7 in de pre-order hebben staan een 128GB-geheugenkaartje krijgen ter compensatie. Wanneer de devices hier geleverd gaan worden is echter nog niet genoemd door Samsung. Het bedrijf zou vanaf 30 september ook alle potentieel gevaarlijke Note 7's op afstand willen uitschakelen die nog niet ingeleverd zijn, maar dat is ook niet voor onze markt van toepassing.

Bron: NYPost

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk