Galaxy AI: Je Samsung kan straks real-time gesprekken vertalen

Galaxy AI: Je Samsung kan straks real-time gesprekken vertalen

Laura Jenny

door Laura Jenny

Er is deze week veel te doen rondom de plannen van Samsung om AI toe te voegen aan de nieuwe Samsung Galaxy S24. Vooral omdat het er een abonnement aan wil hangen. Eén van de functies zou zijn om gesprekken real-time te vertalen.

Real-time gesprekken vertalen

Samsung schrijft: “Voor een kleine glimp van een voordeel dat Galaxy AI mogelijk zal maken, hoef je niet verder te kijken dan datgene waar onze telefoons oorspronkelijk voor gemaakt zijn: elkaar bellen. AI Live Translate Call geeft gebruikers van de nieuwste Galaxy AI-telefoon binnenkort een persoonlijke vertaler wanneer ze die nodig hebben. Omdat het is geïntegreerd in de eigen belfunctie, is het gedoe van het gebruik van apps van derden verleden tijd.”

Het idee is dat audio- en tekstvertalingen in real-time verschijnen terwijl je spreekt, Hierdoor is het bellen van iemand die een andere taal spreekt straks net zo makkelijk als wanneer je ondertiteling aanzet bij een serie op Netflix. Samsung belooft: “Omdat het on-device Galaxy AI is, kun je erop vertrouwen dat privégesprekken je telefoon nooit verlaten, ongeacht de situatie.” De functie zou volgend jaar komen en het is geen Android Live Translate, maar echt iets meer dus. En het meest bijzondere is hierbij waarschijnlijk wel dat Samsung het allemaal on-device doet.

Gerelateerde artikelen

Galaxy AI

Samsung denkt dat AI je hele telefoonbeleving zal veranderen en dit is dus een van die manieren. "Mobiele technologie heeft een ongelooflijke kracht om verbinding, productiviteit, creativiteit en nog veel meer mogelijk te maken voor mensen over de hele wereld, maar tot nu toe hebben we nog niet gezien dat mobiele AI dat op echt zinvolle manieren mogelijk maakt", zegt Wonjoon Choi, EVP en Head of R&D, Mobile eXperience Business. "Galaxy AI is ons meest uitgebreide aanbod van intelligentie tot nu toe en het zal de manier waarop we over onze telefoons denken voor altijd veranderen." We zijn benieuwd wat Samsung nog meer van plan is en wat binnen Gauss valt en wat niet.

Naar verwachting wordt Galaxy S24 de telefoon waarop het allemaal gebeurt. Die wordt -als de geruchten kloppen- gelanceerd in januari 2024.

Zou jij anderstalige vrienden en kennissen vaker bellen als deze AI er eenmaal is? Deel het in de reacties bij dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk