Ga je van WhatsApp naar Signal of Telegram? Deze app licht je contacten in

Ga je van WhatsApp naar Signal of Telegram? Deze app licht je contacten in

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Veel mensen maken zich zorgen om de link tussen WhatsApp en Facebook, of zijn simpelweg door de urenlange storing van laatst zo geërgerd dat ze liever een andere messenger gebruiken. Ben je van plan om over te stappen van WhatsApp naar Signal, Telegram, Session of een andere app voor je dagelijkse chats, dan kun je met Watomatic zorgen dat mensen uit je contactenlijst dat ook weten.

Ga je van WhatsApp naar Signal of Telegram? Deze app licht je contacten in

WhatsApp-verlaters

Hoewel we in Europa nog redelijk beschermd blijven van alles wat WhatsApp met je data wil doen, kunnen er tal van redenen zijn om toch liever een andere messenger te gebruiken. Sommige bieden bijvoorbeeld meer opties om berichten te sturen die na enige tijd verdwijnen of zijn net even anders in de look van emoji. Wat je reden ook is om over te stappen, het is altijd ingewikkeld om een app als WhatsApp zomaar achter je te laten.

Je wil immers al die mensen die je in al die jaren hebt gesproken wel laten weten dat je niet meer op WhatsApp te vinden bent en waar je dan wel aanspreekbaar bent. Dit is waar Watomatic je kan helpen. Het is een open source Android-app die op WhatsApp-berichten automatisch antwoord geeft. Je kunt hierbij zelf een tekst aanmaken. De app heeft meldingstoegang nodig en zal dan op alle berichtjes die je op WhatsApp krijgt antwoorden met jouw geschreven tekst. Je kunt er eventueel voor kiezen om groeps-chats uit te sluiten.

Gerelateerde artikelen

Watomatic

Het voordeel aan Watomatic is dat hij niet meteen voor ongeveer alles in je telefoon toegang nodig heeft, wat bij andere autoresponders vaak wel het geval is. Watomatic zorgt er uiteindelijk voor dat je WhatsApp-contacten niet meer in het duister hoeven te tasten als hun appjes aan je onbeantwoord blijven: je hebt ze immers beantwoord met de mededeling dat je bent verhuisd. Vooralsnog zal WhatsApp waarschijnlijk alsnog een van ‘s werelds grootste messengers blijven, maar je hoort steeds vaker van mensen die alleen nog Telegram of Signal gebruiken. Wel zo handig dus om dat duidelijk te communiceren.

Watomatic

Watomatic

Watomatic is een app voor mensen die WhatsApp verlaten en aan hun contactpersonen willen laten weten naar welke andere app ze zijn overstapt. ..

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over WhatsApp? Download dan onze Android-app en volg ons via Google Nieuws en Telegram, Facebook, Instagram en Twitter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk