Google rolt integratie van G Suite-agenda in Google Assistent uit

Google rolt integratie van G Suite-agenda in Google Assistent uit

G Suite Agenda en Assistent

Gebruikers van zakelijke Google-accounts via G Suite kunnen hun afspraken uit Google Agenda eindelijk opvragen via de Google Assistent. Google kondigde al eerder aan dat een diepe integratie van Agenda voor G suite en Assistent onderweg is, en de functie ging vanaf april in bèta. Tipgevers melden aan XDA Developers dat zij nu alvast de functie kunnen gebruiken met de stabiele versie van G Suite.

De combinatie van Agenda voor G Suite en Assistent laat je via je telefoon, smart speaker of slimme horloge aan Google vragen welke afspraken gepland zijn. Anderzijds kan je ook rechtstreeks vragen naar je volgende meeting en je kan ook boodschappen verzenden naar iedereen die deel uitmaakt van een meeting.

Voorlopig gaat het enkel nog om integratie met Agenda, maar we verwachten dat in de toekomst nog meer G Suite-diensten zullen volgen, omdat Google dit jaar al stelde dat Assistent veel zou kunnen betekenen voor G Suite-gebruikers. Tik op onderstaande tweet om de video af te spelen.

Tweet met filmpje over  de Assistent-integratie met Agenda voor G Suite

Beschikbaarheid

Voorlopig kunnen slechts een klein aantal gebruikers met de functie aan de slag en op geen van onze telefoons is de integratie al actief. Je kan zelf gemakkelijk controleren of de functie alvast op jouw telefoon werkt. Ga naar de Google-app en selecteer je G Suite-account. Vervolgens kies je 'Meer', 'Instellingen', 'Google Assistent', 'Diensten' en 'Agenda'.

Zie je een overzicht van je agenda's, dan werkt de integratie alvast voor jou. Anders krijg je de volgende teleurstellende boodschap te zien: "Ik kan nog geen toegang krijgen tot je G Suite-agenda. maar ik leer elke dag bij." Laat ons hopen dat Assistent in dat laatste geval snel bijleert.

Google Agenda
Je kunt Google Agenda gebruiken om al je afspraken bij te houden. Er kunnen meldingen ingesteld worden die ontvangen kunnen worden via de app of mail. Ook kunnen er ..

Meer info

Lees meer over:
G Suite

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties