Fuchsia OS: Google lanceert ontwikkelaarssite zonder enige verklaringen

Fuchsia OS: Google lanceert ontwikkelaarssite zonder enige verklaringen

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Fuchsia OS

Regelmatig duikt uit het niets meer nieuws op over Googles Fuchsia OS. Sinds zijn ontstaan ging dat gepaard met geruchten, want Fuchsia zou op termijn Android en Chrome OS gaan vervangen. Het besturingssysteem is namelijk zo gebouwd dat het prima werkt op zowel Chromebooks als telefoons. We zagen enkele jaren geleden al de eerste screenshots van Fuchsia en telefoonfabrikanten konden het besturingssysteem al testen, waaronder Huawei, dat Fuchsia op de Honor Play draaide.

Toch heeft Google al regelmatig verklaringen afgelegd waarin het duidelijk stelt dat Fuchsia geen Android-vervanger wordt, maar eerder bedoeld is als een experimenteel besturingssysteem waarmee ontwikkelaars nieuwe dingen uittesten. Een volgende logische stap is een ontwikkelaarssite die alle benodigde informatie bevat en als een stappenplan dient om Fuchsia te installeren, en dat is precies wat Google heeft gelanceerd met 'Fuchsia.dev'.

Fuchsia OS

Screenshot van Fuchsia OS

Mysterieuze ontwikkelaarssite

Fuchsia's site lijkt opvallend kaal en bevat naast droge informatie over het open-source-platform en de Zircon-kernel nagenoeg geen verwijzing naar Google. Er is in het bijzonder een handleiding voorzien waarmee Fuchsia op een Pixelbook kan worden geïnstalleerd. Opvallend is dat Google opnieuw geen verklaring heeft gegeven rond de lancering van de ontwikkelaarssite en waarom die juist nu wordt gestart na jaren van ontwikkeling. Een Reddit-gebruiker ontdekte onlangs de website.

Screenshot van het LinkedIn-bericht van Bill Stevenson

Een ex-topman bij Apple verliet het bedrijf om aan Fuchsia te werken

Enerzijds beweert Google telkens opnieuw dat Fuchsia slechts een experiment is, en dat er geen plannen zijn om het besturingssysteem voor consumenten in te zetten, maar anderzijds gaat het bedrijf opvallend mysterieus om met Fuchsia zonder verklaringen te geven over volgende stappen.

Wat denk jij dat we mogen verwachten van Fuchsia? Is het besturingssysteem een potentiële Android-vervanger of toch het zijprojectje zoals Google het afschildert? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk