Frankrijk gaat smartphones op scholen verbieden

Frankrijk gaat smartphones op scholen verbieden

Smartphonegebruik op scholen

Het aantal selfies van jongeren op Instagram zal straks een stuk lager zijn dan voorheen. De wetgevers in Frankrijk hebben namelijke een wet aangenomen die studenten verbiedt smartphones op school te gebruiken. Zodra de wet in werking treedt, moeten studenten in september hun telefoon thuislaten of tijdens schooluren uitschakelen.

Met de nieuwe wet hopen de Fransen de telefoonverslaving van kinderen te verminderen en hen te helpen zich te concentreren in de klas. Het telefoonverbod is naar verluidt van toepassing op studenten vanaf 15 jaar, tenzij ze de telefoon gebruiken voor educatieve doeleinden, bepaalde buitenschoolse activiteiten, of deze nodig hebben vanwege een handicap.

De Franse president Emmanuel Macron is verheugd over deze beslissing zo laat hij op Twitter weten.

Tweet van Emmanuel Macron over smartphoneverbod op scholen

Dit is niet de eerste keer dat Frankrijk een wet heeft aangenomen die het gebruik van smartphones verbiedt. In februari heeft de Franse regering het bestuurders verboden om telefoons in de auto te gebruiken tenzij ze een carkit hebben. Fransen mogen ook geen telefoon gebruiken op de openbare weg wanneer ze stilstaan. Hiervoor zullen ze een oprit van een huis of een ander stuk privé-terrein moeten opzoeken. Deze maatregelen zijn genomen om het aantal verkeersdoden terug te dringen.

Smartphoneverslaving

Telefoonverslaving is een betrekkelijk nieuwe soort verslaving die helaas al veel slachtoffers heeft geëist. Tegenwoordig krijgen kinderen op een steeds jongere leeftijd hun eerste mobiele smartphone. Dat brengt allerlei voordelen maar ook risico's met zich mee. Ook populaire games als Fortnite en PUBG werken soms verslaving in de hand. Als ouder is het lastig om te bepalen wanneer hun kind verslaafd is aan gamen of YouTube. Hiervoor hebben we aan aantal artikelen geschreven die als handvat kunnen dienen in de opvoeding. Deze artikel vind je hieronder.

Via: The Washington Post

Lees meer over:
Algemeen nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties