Deze Chromebook kan je zelf upgraden en repareren

Deze Chromebook kan je zelf upgraden en repareren

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De fabrikant Framework heeft samengewerkt met Google om zijn modulaire Chromebook uit te brengen. Je kan het apparaat zelf repareren of upgraden met nieuwe hardware. Het apparaat komt met een schroevendraaier: de enige tool die je nodig hebt om onderdelen te vervangen.

Framework Laptop Chromebook Edition

Framework is een bedrijf dat bekend staat om zijn laptops die je zelf kan repareren of op termijn kan uitrusten met krachtigere hardware. Dat doet Framework door delen van hun laptops modulair te maken. Het verkoopt ook zelf onderdelen zodat je je laptop kan personaliseren, en het voorziet de nodige reparatie-instructies.

Op zijn website maakt Framework bekend dat het heeft samengewerkt met Google om nu zijn Framework Laptop Chromebook Edition uit te brengen. Hij komt standaard al met behoorlijk krachtige specificaties. Er is een 13,5 inch scherm dat een hoge resolutie heeft van 2256×1504 pixels. Daarnaast vind je onder behuizing een Intel Core i5-1240P-processor die standaard werkt met 8 GB RAM en 256 GB opslag.

Kies je poorten en opslag

Wanneer je de Framework Laptop Chromebook Edition configureert krijg je nog extra mogelijkheden. Je kan namelijk kiezen welke poorten je op de Chromebook nodig hebt en hoeveel van elk. Heb je nood aan twee HDMI-aansluitingen en een ethernetpoort? Dat is gewoon mogelijk. Daarnaast kan je ook de opslag nog verder uitbreiden. Standaard is er ook een vingerafdrukscanner in de powerknop gebouwd.

Maar wat als je nu je product wil repareren of later nog de poorten of opslag wil wijzigen? In dat geval kan je het toetsenbord van de Framework Laptop Chromebook Edition losschroeven en je volgt de instructies die Framework voorziet.

De Chromebook is voorlopig enkel te koop in de VS en Canada, waar hij vanaf 999 dollar te koop is, dat is omgerekend 1013 euro. Framework sluit niet uit dat hij later ook in meer markten beschikbaar zal zijn. Bekijk ook onze selectie van 12 Android-apps die onmisbaar zijn op een Chromebook. Wat denk jij van deze modulaire Framework Chromebook? Laat het ons weten in de reacties.

Gerelateerde artikelen

Bedankt voor de tip, Patrick!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk