Realme CEO teaset foto genomen met 64 MP smartphonecamera

Realme CEO teaset foto genomen met 64 MP smartphonecamera

64 megapixel camera's

Het is duidelijk dat de eerste 64 MP camera's onderweg zijn, want onlangs raakte bekend dat Xiaomi een toestel wil uitbrengen met zo'n sensor als hoofdcamera. Samsung stelde vorige maand zijn splinternieuwe 64 MP camerasensor voor, de 'ISOCELL Bright GW1'.

Dat is een grote 1/.72 inch sensor met een 1,6 nanometer pixelgrootte. Eén pixel wordt verdeeld in vier kleinere pixels met een grootte van 0,8 nanometer. Vervolgens gebruikt de camera pixel-binning technologie om het licht te verdelen, en het grote voordeel van sensor met een hoger aantal megapixel is dat ze meer details vastleggen. Naar verwachting zullen we steeds meer telefoons met 64 MP camera's te zien krijgen de komende maanden en Qualcomm stelt dat we zelfs sensors met 100 MP te zien gaan krijgen.

Knappe landschapsfoto

Dat is precies ook wat Madhav Sheth, de CEO van Realme op Twitter wil duidelijk maken. Realme, het submerk van OPPO, werkt kennelijk aan een telefoon met vier cameralenzen aan de achterkant met een 64 MP sensor als hoofdcamera. In een landschapsfoto op Twitter toont de man waar de sensor van Samsung precies toe in staat is. Tik op de tweet om de foto te bekijken.

Tweet van Realme

Een 64 MP sensor die dezelfde grootte heeft als een gebruikelijke camerasensor, zou niet in staat zijn om dezelfde 0,8 nanometer pixelgrootte te kunnen leveren als bij de 48 MP camera die we sinds begin dit jaar bij veel telefoons zien. Als gevolg zou de sensor dus minder licht kunnen opvangen, maar dat wist Samsung op te lossen door een grotere sensor te ontwikkelen. We zijn erg benieuwd hoe de ISOCELL Bright GW1 het zal opnemen tegen de populaire 48 MP IMX586 van Sony.

Lees meer over:
Algemeen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Lees meer