Fossil gaat bestaande horloges niet updaten naar het nieuwe Wear OS

Fossil gaat bestaande horloges niet updaten naar het nieuwe Wear OS

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Fossil domineert al jaren de Wear OS-markt en bracht ondanks de dalende verkoopaantallen jarenlang nieuwe smartwatches uit voor het platform. Met een aanstaande upgrade van het Wear-platform, wil Google het platform weer tot leven wekken. Huidige eigenaren van een Fossil-smartwatch zullen daar weinig van merken – ze zullen de update niet ontvangen, dat zegt Fossil. Wel gaat het ‘premium’ Gen 6-horloges uitbrengen met het vernieuwde Wear.

Premium Wear OS-horloges

Fossil bracht in 2019 voor het laatst een nieuwe smartwatchreeks uit op het Wear OS-platform. Het bleef sindsdien muisstil vanuit Fossil. Tijdens de keynote van I/O 2021 liet Fitbit weten met nieuwe horloges te komen; het zou specifiek gaan om premium Wear-horloges. Fossil Group lijkt die trend te willen volgen en gaat eveneens aan de slag met premium smartwatches, dat blijkt uit een interview van Fossil met CNET.

Fossil Gen 6-horloges

Greg McKelvey – Chief Commercial Officer bij de Fossil Group – stelt dat aanstaande horloges van de groep een premium prijskaartje en een geweldig merkontwerp meekrijgen. McKelvey zegt dat alle Fossil-merken uiteindelijk met een ‘Gen 6’-smartwatch op de markt zullen komen, elk met hun eigen ontwerp. De CCO verwacht niet dat er meteen goedkope Gen 6-smartwatches uitkomen. In plaats daarvan gaan merken in de Fossil Group de bestaande Gen 5-horloges tegen een gereduceerde prijs aanbieden.

Aanstaande Gen 6-horloges van Fossil moeten onder andere verbeterde prestaties en een langere batterijduur bieden. Dit wil Fossil bereiken met “behoorlijk grote hardware-upgrades”, waaronder een nieuwe chipset, dat stelt Steve Prokup, Senior Vice President bij Fossil. Of Fossil van plan is om de Wear 4100-chipset van Qualcomm in te zetten of dat er met de upgrade ook andere chipsets naar het platform komen waar Fossil uit kan kiezen, is nog niet onbekend. Verder bieden de Gen 6-smartwatches uitgebreidere fitnessfunctionaliteiten, wat vermoedelijk een gevolg is van de samensmelting van Fitbit's ecosysteem met dat van Wear.

Fossil's Gen 5-horloges blijven beschikbaar tegen een gereduceerde prijs

Fossil's Gen 5-horloges blijven beschikbaar tegen een gereduceerde prijs

Bestaande Fossil-horloges

Voor bestaande Gen 5-eigenaren heeft de Fossil Group een opmerkelijke mededeling: zij zullen het vernieuwde Wear OS-platform niet kunnen gebruiken op hun horloges. Het bedrijf is niet van plan zijn bestaande horloges naar het nieuwe Wear-platform te upgraden. Waarom Fossil zijn Gen 5-horloges niet gaat upgraden, is niet bekend.

Nu Fossil heeft aangekondigd zijn Wear-horloges niet te upgraden naar het nieuwe Wear-platform dat in een samenwerking tussen Google en Samsung is ontwikkeld, is het maar de vraag of andere Wear-fabrikanten dit wel gaan doen. Mobvoi houdt zijn kaken stijf op elkaar en bij OPPO blijft het eveneens stil omtrent het nieuwe Wear OS-besturingssysteem.

Gerelateerde artikelen

Mocht je voornemens zijn een Wear OS-horloge aan te schaffen, dan is het aan te raden dit uit te stellen tot meer informatie bekend is over de upgrademogelijkheden naar het vernieuwde Wear. Het zou immers zonde zijn om een Wear-horloge aan te schaffen en er later achter te komen dat jouw horloge geen updates meer ontvangt. Wat vind jij van de aankondiging van de Fossil Group-horloges, dus ook de horloges van onder andere Skagen en Michael Kors, geen Wear OS-upgrade krijgen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Wear OS by Google (was Android Wear)

Wear OS by Google (was Android Wear)

De Wear OS-app van Google is om smartwatches of andere wearables te beheren. Kan dus ook alleen gebruikt worden in combinatie met een smartwatch of ander devices op ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk