Epic Games: Fortnite Battle Royale voor Android komt deze zomer nog

Epic Games: Fortnite Battle Royale voor Android komt deze zomer nog
Fortnite Battle Royale voor Android komt deze zomer dan toch echt uit. Dit heeft Epic Games laten weten in een nieuwe blogpost. Dit in navolging van de iOS-versie die sinds april beschikbaar is. Daarnaast wordt er gewerkt aan een betere grafische interface voor mobiele apparaten, en kan je de interface nu ook zelf aanpassen.

Fortnite Battle Royale

Als je in de gamewereld thuishoort weet je ongetwijfeld al wat Fortnite inhoud. Voor de mensen die nieuw zijn of het spel zijdelings hebben gevolgd: in Fortnite is een spelmodus genaamd Battle Royale. Hierbij wordt je met 100 mensen op een eiland gedropt. Het team of de persoon die als laatste overblijft heeft gewonnen. Het leuke aan Fortnite is dat een potje niet uren duurt, het spel gratis is, en je met mensen op verschillende platformen kan spelen.

Fortnite wordt nu vooral nog gespeeld op de PS4, PC en Xbox. Hier kan mobile natuurlijk ook niet aan ontbreken. Sinds april heeft Epic Games, de uitgever van Fortnite, al een iOS-versie uitgebracht. Het maakte daarvoor al bekend dat het werkte aan een Android-versie, zonder details over een releasedatum bekend te maken. 

Fortnite gameplay iOS

Screenshot van Fortnite op iOS

Deze details hebben we nu wel gekregen, of in ieder geval een indicatie. In een blogpost over 'the state of mobile' betreffende Fortnite wordt er genoemd dat Fortnite Battle Royale voor Android 'deze zomer' beschikbaar zal zijn. De zomer loopt van 21 juni tot en met 23 september. Dit is nogal een brede periode. Het lijkt vanwege de hoge vraag van gebruiker daarom meer op een zoethoudertje van Epic Games om te laten zien dat ze er heus wel mee bezig zijn. 

Verschillende scammers sprongen ook in op de populariteit en ongeduldigheid van veel spelers. Trap hier niet in, want de officiële game is dus nog niet beschikbaar! De reden dat iOS eerder aan de beurt is dan Android is dat op iOS slechts een handvol apparaten zijn waar het spel geoptimaliseerd voor hoeft te worden. Voor Android loopt dit aantal algauw op tot honderden apparaten waar Fortnite goed op gespeeld moet kunnen worden. Dat is nogal een klus! 

[readmore articles="193286,192600"]

Fortnite liet verder weten dat sinds afgelopen week op de iOS-versie de interface zelf aanpasbaar is. Zo hebben spelers meer controle over waar controls zich bevinden. Daarnaast werkt Fortnite aan het implementeren van voice chat, zodat je via stem kan communiceren met je teamgenoten. Automatisch rennen en de manier waarop je kunt schieten wordt ook verbeterd, net als de grafische details. Het ligt voor de hand deze opties te zijner tijd ook naar Android komen. We houden jullie op de hoogte zodra er meer informatie bekend is. 

Bron: Epic Games blogpost

Lees meer over:
Games

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties