Fortnite voor Android niet in Play Store te downloaden, alleen voor high-end toestellen

Fortnite voor Android niet in Play Store te downloaden, alleen voor high-end toestellen
Fortnite voor Android zal niet in de Google Pay Store te downloaden zijn. Dit heeft de CEO van Epic Games bevestigd. Ook zijn er nieuwe eisen verschenen voor Android-toestellen die deze game kunnen draaien. Deze zijn een stuk strenger dan voorheen gelekt was.

Fortnite voor Android

Nee, bovenstaande afbeelding is niet officieel, slechts een fotoshop. Fortnite voor Android komt er wel aan, maar wanneer? Niemand weet het precies, al was eerder wel bekend dat Fortnite deze zomer nog wel naar Android zou komen. Fortnite is razend populair en wordt veel gespeeld. Veel mensen wachten daarom maar wat ongeduldig op Fortnite voor Android. 

[readmore articles="193374,194136"]

Fortnite niet in de Play Store

Nu waren er al eerder geruchten dat Fortnite Play Store te downloaden zou zijn">niet via de Google Play Store te downloaden zou zijn. Deze geruchten blijken nu op waarheid te rusten. De CEO van Epic Games - de maker van Fortnite - heeft via een mail aan The Verge bevestigd dat de game via de site van Fortnite zelf te downloaden zou zijn. Hiermee omzeilt het de regel waarmee 30% van de opbrengsten naar Google gaat als de game uit de Play Store te downloaden zou zijn. Fortnite maakte naar verluidt alleen al in april 300 miljoen dollar winst, dus het gaat hier om een hoop geld. 

Fortnite Android verschijningsdatum

Epic Games geeft verder zelf aan dat er zo een 'directe relatie met de speler kan worden aangegaan.' Zo is Fortnite ook niet uit Steam voor Windows te downloaden, maar wel weer uit de App Store van Apple. Deze laatste is noodzakelijk omdat apps niet een makkelijke manier los op een iOS-apparaat te zetten zijn. Dit wordt in het Engels ook wel 'sideloaden' genoemd. Android kan wel apart van de Play Store apps downloaden en installeren. Dit gaat via een zogenoemde APK, een los installatiebestand voor een app.

Hiermee is de kans op kwaadaardige apps / malware een stuk groter. Cybercriminelen gaan nu massaal valse APK's van Fortnite verspreiden, iets wat nu al ook al gebeurd. Standaard staat de instelling om apps te sideloaden wel uitgeschakeld. Ook is sinds Android Oreo het niet mogelijk om een simpele switch om te zetten om altijd APK's te kunnen installeren: je moet nu per app die een APK wilt installeren toestemming geven. Zo kan je bijvoorbeeld je bestandsbeheer-app toestemming geven om APK's te installeren maar kan dit dan niet meteen via Google Chrome. 

Fortnite Android verschijningsdatum

Voor Android zou je voor de installatie naar epicgames.com moeten gaan. Hier klik op je op een downloadknop om vervolgens een speciaal installeer-programma te downloaden. Hierna zal de game op je Android-apparaat geïnstalleerd worden. Dit werkt vergelijkbaar met Windows en Mac, waar ook eerst een launcher moet worden gedownload voordat de game zelf geïnstalleerd kan worden.

[readmore articles="194109,194067"]

Epic Games liet helaas niks los over een eventuele releasedatum, al gaan de geruchten dat deze gelinkt is aan de lancering van de Galaxy Note 9. Deze game zou volgens een recent rapport eerst 30 dagen lang exclusief voor de Galaxy Note 9 zijn, om daarna nog eens 60 tot 90 dagen voorbehouden te blijven tot Samsung Galaxy S-telefoons. Hiermee komt de algehele periode dat Fortnite exclusief op 4 maanden. Dat is wel heel erg lang: hopelijk zal het uiteindelijk minder worden. 

Geschikte smartphones voor Fortnite

Eerder was er al een lijst gelekt met smartphones die Fortnite zouden kunnen draaien. Nu is er een geüpdatete lijst gevonden. Deze is voor het laatst op 2 augustus bijgewerkt, erg recent dus. Hierbij wordt er gekeken naar welke Androidversie je hebt, hoeveel werkgeheugen er is en hoe sterk de grafische chip van je telefoon is.

De eisen zijn als volgt: je moet minimaal Android 5.0 Lollipop draaien, 3GB werkgeheugen hebben en minimaal een Adreno 530, Mali-G71 MP20 of Mali-G72 MP12 hebben. De Adreno 530 komt voor in de Snapdragon 820, de chipset die onder andere in de LG G5, HTC 10, Moto Z en OnePlus 3 zit. De Mali-G71 MP20 komt voor in de Exynos 8895: deze werd ingezet in de Galaxy S8. Ten slotte is de Mali-G72 MP12 in de Mate 10 (Pro) en Honor View 10 te vinden. Een high-end telefoon van 2016 en nieuwer lijkt hiermee dus wel een vereiste. 

Het lijkt er daarmee op dat Epic Games heeft onderschat hoeveel kracht er nodig is om Fortnite goed te kunnen draaien. In de eerdere lijst werden er nog veel telefoons met zwakkere chipsets vernoemd. Welke telefoons precies Fortnite kunnen gaan draaien zullen we hopelijk binnenkort definitief weten. 

Bron: The Verge, XDA-Developers (1,2)

Lees meer over:
Games

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties