Naar content
Trending apps
 • Inbox by Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger

 • Facebook

Trending games
 • Minecraft Earth

 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

 • The Elder Scrolls: Blades

Trending smartphones
 • OPPO Find X2 Pro

 • Nokia 8.3

 • Xiaomi Mi 10 Pro

 • Huawei P40 Pro

 • Realme X2 Pro

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

Analyseer je eetgewoontes met Fooddler

· 26 september 2011

Niet iedereen heeft de goede gewoonte van gezond en evenwichtig te eten, al naar gelang de tijd men heeft durft men meer en meer opteren voor de kant-en-klaar-maaltijden of fastfood. Op termijn kan dit natuurlijk néfaste gevolgen hebben voor de gezondheid. Om je wat meer op de hoogte te brengen van hoe goed of hoe slecht je huidige eetgewoonten zijn kan je gebruik maken van Fooddler. Fooddler is een applicatie van Belgische makelij die je aantoont of je voeding al dan niet te veel zout, vet, suiker of cholesterol bevatten. Dit moet niet direct gerelateerd zijn aan een dieet maar kan ook dienen om jezelf bewust te maken over je levensstijl.

Review

Fooddler helpt je voornamelijk bij het selecteren van de ingrediënten van je maaltijden. Je dient er namelijk de producten die je gebruikt te scannen (of manueel in te geven) en je krijgt hierna een score van dit product/ingrediënt. Zo weet je of dit product al dan niet als 'gezond' kan bestempeld worden.

Scannen

Het scannen van de producten gebeurt aan de hand van de welbekende Barcode Scanner die bijna iedereen wel al geïnstalleerd zal hebben. Vervolgens krijg je een algemene pagina van de score van je product. Wens je meer informatie over de exacte redenen van de score? Dan kan je deze bekomen door op het pijltje te klikken. Hier krijg je dan een mooie tabel waarin Fooddler zich verantwoord voor de score die het geeft. In dit overzicht krijgt je product een score toegewezen voor de hoeveelheid suiker, verzadigde en onverzadigde vetten, zout, vezels en cholesterol. Ook kan je recepten opzoeken voor de ingrediënten die je gekocht hebt (of zal kopen) die wederom terug een score krijgen op deze zelfde gegevens.

123feelfree

De wijze waarop Fooddler voedingswaren beoordeeld is niet zomaar lukraak gekozen, deze is onder meer gebaseerd op de voedingsaanbevelingen voor België, uitgegeven door de Hoge gezondheidsraad. Fooddler maakt namelijk deel uit van het 123feelfree-gedachtengang waar je hier meer over kan lezen.

Database met producten

De database met barcodes bevat meer dan 11.000 barcodes van meer dan 49 merken van onder andere: Alpro, Aoste Authentique, Benecol, Bonduelle, Bosto Candarel, Balisto, Bounty, D365, Delhaize, Jules Destrooper, Hak, Kellogg's, LU, Lotus Bakeries, Vandemoortele, Brugge Kaas, Colruyt, Soubry, Panzani, Weight Watchers en nog een hele resem. Toch heb ik regelmatig producten gescand die niet in de database te vinden waren, je kan echter altijd manueel op gelijkaardige producten zoeken, zo heb je steeds een indicatie van wat je aan het kopen/koken bent.

Kookmodus en beweging

Een handige toevoeging aan de applicatie is de kookmodus, deze kan je selecteren als je een recept geopend hebt. Deze modus past de gebruikersinterface zo aan dat je meer ruimte hebt om het recept te zien op je scherm. Dit bespaart je heel wat scroll-werk tijdens het koken (en dus ook een vuile smartphone). Een extra optie is de gekoppelde beweging: aan recepten zijn er ook bewegingen gekoppeld, dit zijn voorstellen tot activiteiten die een gelijkwaardig energieniveau vereisen dan wat je aan koken bent. Zo verbruik je ongeveer evenveel dan wat je klaarmaakt wat een evenwichtige levensstijl garandeert.

Screenshots

Alternatieven

Voor het gemak noemen we nog een aantal gelijkaardige alternatieven. Laat ons vooral weten of Fooddler de plaats van jouw applicatie inneemt.
[qrcode name="com.fatsecret.android"]Callorieteller door FatSecret Gratis
[qrcode name="com.myfitnesspal.android"]Calorie Counter Gratis
[qrcode name="com.foodzy"]Foodzy Gratis

Conclusie

Fooddler is een leuke app voor wie met zijn voeding bezig is of hier mee wil beginnen. De applicatie zit goed in elkaar en geeft veel informatie weer op een eenvoudige wijze. Je moet immers niet steeds calorieën of punten zitten tellen maar gewoon 1 2 3 meer niet. Het enige negatieve aan de applicatie is dat, ondanks de uitgebreide database, het toch nog regelmatig voorkomt dat het product niet gevonden wordt. Ook zijn niet aan alle (basis)producten een recept verbonden, wat wel jammer is. Ook toevoegen van recepten of producten via de applicatie ontbreekt wat op termijn de applicatie wel ten goede zou komen, al zou het dan misschien moeilijker worden om de kwaliteit van alle producten te garanderen. Wil je je eetgewoonten analyseren en/of verbeteren dan is Fooddler zeker een goede optie, vooral als je het simpel wil houden. Ook wie niet direct aan een evenwichtig dieet wil beginnen kan gerust wat experimenteren met de inhoud van zijn/haar koelkast en de recepten die in de app te vinden zijn, zo kan je wat inspiratie opdoen mocht je deze nodig hebben.
Versie:1.0
Omvang/SD-kaart:0.94 MB/Ja
Prijs:gratis
Getest op:Samsung Galaxy S II
Marketrating:[rating:3.3/5]
Ons eindoordeel:[rating:4/5]
[qrcode name="be.netwalk.fooddler.android"]Hoe installeer ik deze app op mijn telefoon?

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (7)
Bezig met laden van reacties...