'Fitbit-wearables kunnen straks snurkgeluiden monitoren'

'Fitbit-wearables kunnen straks snurkgeluiden monitoren'

De nieuwste versie van de Fitbit-app bevat aanwijzingen van nieuwe functies, onder andere het detecteren van snurkgeluiden. Daarnaast werkt Fitbit aan je slaapdier.

Fitbit snurkdetectie

Met een Fitbit-wearable om je pols kun je je slaap monitoren. Zo wordt in je slaappatroon opgenomen hoelang je wakker, onrustig en in slaap bent geweest. Fitbit-apparaten die de hartslag registreren, registreren ook slaapfasen. Versie 3.42 van de Fitbit-app onthult nu nieuwe functies waar Fitbit momenteel aan werkt. Dat ontdekte XDA na het ontleden van het installatiebestand van de app.

Snore & Noise Detect

De nieuwe functie wordt Snore & Noise Detect genoemd en kan net als de nieuwe Sleep Sensing-functie op de nieuwe Nest Hub hoesten en snurken detecteren. De Fitbit zal de microfoon activeren zodra het apparaat merkt dat je in slaap bent gevallen. Vervolgens zal het geluiden zoals snurken registreren, ook het gesnurk van de persoon naast je in bed. Dat is jammer, want hierdoor zullen de metingen niet in alle gevallen juist zijn. Fitbit zal vervolgens de volgende ochtend aangeven hoeveel je van je nacht aan snurken hebt besteed.

Naast het snurken, kan je Fitbit ook zien hoe hard het omgevingsgeluid in je slaapkamer is, op een schaal van "Zeer stil" tot "Zeer luid".

 • “Very quiet” (30 dBA or lower)
• “Quiet” (30–50 dBA)
• “Moderate” (50–70 dBA)
• “Loud” (70–90 dBA)
• “Very loud (90 dBA or higher)  

Noise Level Chart in de Fitbit-app

Accuslurper

Zoals je misschien al vermoedde, is deze functie niet gunstig voor de accuduur van je Fitbit Versa of Fitbit Charge. Fitbit raadt dan ook aan om je apparaat boven de 40% op te laden voordat je gaat slapen. Daarnaast geeft het bedrijf expliciet aan dat het gebruik van Snore & Noise Detect ervoor zorgt dat je je Fitbit vaker moet opladen.

'Fitbit-wearables kunnen straks snurkgeluiden monitoren'
Screenshots van de ontdekte Snore & Noise Detect-functie

Your sleep animal

In de Fitbit-app is nog een nieuwe functie ontdekt en die heet Your sleep animal (Je slaapdier...). Van deze functie zijn nog maar weinig details in de app te vinden, maar het lijkt in ieder geval om slaapprofielen te gaan. De slaapprofielen komen met duidelijke beschrijvingen en schattige dieren. De combinatie geeft aan hoe je hebt geslapen. Onrustige slaap resulteert in een slaapprofiel met een beer en een vast slaper komt overeen met een schildpad.

Fitbit werkt momenteel aan deze nieuwe slaapfuncties. Het is niet bekend of en wanneer ze in de Fitbit-app voor iedereen zichtbaar zijn en welke Fitbit-apparaat ermee kunnen werken. Mogelijk zullen de functies onderdeel worden van Fitbit Premium, het abonnement met extra informatie over je gezondheid. Sleep Sensing op de Nest Hub 2 zal mogelijk ook onderdeel worden van Fitbit Premium.

Wat vind jij van deze nieuwe slaapfuncties van Fitbit? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Fitbit
Fitbit is bedrijf dat zich heeft toegelegd op het ontwikkelen van devices waarmee mensen gezonder kunnen gaan leven en actiever kunnen worden. Door middel van h ..

Meer info

Lees meer over:
Smartwatch Wearables Fitbit

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties