'Dit is de nieuwe Fitbit Versa 2 met AMOLED-scherm en spraakbesturing'

'Dit is de nieuwe Fitbit Versa 2 met AMOLED-scherm en spraakbesturing'

Laurence Arnold

door Laurence Arnold

Laatst geüpdatet

Fitbit Versa 2

Fitbit komt binnenkort met een nieuwe fitnesstracker in de vorm van een smartwatch. Het gaat om de opvolger van de originele Fitbit Versa uit 2018 en zijn zusje, de Fitbit Versa Lite. De Fitbit Versa 2 is nu gelekt via de site winfuture.de. Roland Quandt heeft diverse persafbeeldingen van dit onaangekondigde horloge weten te bemachtigen samen met details over wat er precies nieuw is.

Ten eerste het scherm. Deze zal een AMOLED-exemplaar worden in plaats van een LCD. Met AMOLED kost het weergeven van zwarte pixels geen stroom meer. Hierdoor is een always-on watchface makkelijk te gebruiken zonder veel invloed te hebben op de accuduur. Dit is dan ook een functie die de Fitbit Versa 2 zal krijgen. Nadeel is wel dat de grootte van het scherm en de resolutie minder worden: van 1,3 inch naar 1,1 inch, en de resolutie daalt van 300 x 300 naar 240 x 240 pixels. Dit terwijl de kastbreedte van de Versa 2 bijna gelijk blijft met 41 mm.

Fitbit Versa 2

Het materiaal van de horloges blijft aluminium en worden standaard meegeleverd met een silicon armband. Het gewicht zal 40 gram zijn, iets zwaarder dan de voorganger. Dit zou kunnen liggen aan een betere accuduur, want Fitbit zou spreken over een accuduur van meer dan 4 dagen, waar dit bij het vorige model nog maximaal 4 dagen was. Fitbit Pay, wat in Nederland beschikbaar is, zit ook op de Versa 2. Het interne geheugen zal 4 GB zijn, waarvan 2,5 GB voor de gebruiker beschikbaar is.

De verbeteringen bij de Versa 2 zullen voornamelijk in de software liggen. Zo is er spraakbesturing aanwezig. Dit zal in de Verenigde Staten via Alexa gaan. Wat in Europa zal worden ingezet is nog onduidelijk, maar wellicht is dit een spraakassistent van Fitbit zelf. Hiermee kan je bijvoorbeeld antwoorden op berichten dicteren of een alarm instellen.

Fitbit Versa 2

Wanneer de Fitbit Versa 2 wordt geïntroduceerd aan de wereld is nog niet duidelijk. Quant suggereert rondom IFA 2019 in Berlijn. Deze techbeurs vindt begin september plaats, over een kleine week al. Er zijn drie kleuren waarin de Versa 2 komt: zwart, zilver en roségoud. Een speciale editie genaamd Fitbit Versa 2 Special Edition met een zilveren en gouden variant komt er ook aan, waarvan de gouden variant hierboven te zien is. De stoffen armband met motief is hier nieuw. De adviesprijs van de reguliere Versa 2 zal op 199,95 euro komen te liggen, die van de Special Edition op 229,95 euro. Binnenkort weten we als het goed is dus meer over deze komende smartwatch!

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk