Fitbit teaset evenement op 28 september: Fitbit Charge 6?

Fitbit teaset evenement op 28 september: Fitbit Charge 6?

Laura Jenny

door Laura Jenny

Fitbit is van plan om op 28 september iets te gaan aankondigen. Net als de easter egg van Taylor Swift is het nog een verrassing wat, al is de geruchtenmolen in dit geval wel iets verder op gang. Menig expert denkt dat het om Fitbit Charge 6 gaat, waar we toevallig recent ook al een lek van voorbij zagen komen. Of bestaat toeval niet?

Fitbit-evenement op 28 september

Nou ja, Fitbit maakt het zelf ook al iets minder spannend, want in de aankondiging dat het evenement eraan komt laat het al een Charge 5-achtig apparaatje zien. We zien een schermpje, we zien een bandje: dat moet wel een opvolger van die gadget zijn, toch? Charge 6 zou volgens het lek ook erg lijken op Charge 5, maar heeft in tegenstelling tot zijn voorganger een fysieke knop.

Daarnaast zou ook de Google Maps-integratie die we kennen van de Sense 2 naar de veel kleinere Charge komen. Erg handig, want zo kun je via je telefoon navigeren maar op je pols de aanwijzingen lezen van waar je naartoe moet: dat scheelt weer constant op je telefoon turen terwijl je loopt. Daarnaast zou het apparaat ook diepe integraties krijgen met dat andere bedrijf van Google: YouTube,specifieker nog, YouTube Music. Zo kun je op je Charge straks een liedje pauzeren of weer aanzetten, voor zover je dat niet handmatig op je oordopjes doet.

Gerelateerde artikelen

Fitbit en Google

Het worden drukke weken met een lancering van Fitbit volgende week, de week erna Google en dan daar nog achteraan Xiaomi met zijn 13T. Reken dus ook op meerdere wearables, want Google zou zijn Pixel Watch 2 op 4 oktober aankondigen, naast de Pixel 8-smartphones. Wel goed om te zien dat Fitbit en Google nog niet samen een evenement organiseren, ondanks dat de Pixel Watch 2 wel heel veel schijnt te lenen van Fitbits vlaggenschip Sense 2.

De Fitbit-app krijgt momenteel een nieuw ontwerp: daarover lees je straks meer hier op Androidworld.

Fitbit Charge 5
Fitbit Charge 5
Fitbit Charge 5

Fitbit Charge 5

De nieuwe Charge 5-fitnesstracker van Fitbit wil gebruikers meer inzicht geven in hun beweging, stress, hartgezondheid, slaap en het algeheel welzijn. Hij komt met een verbeterd design en ingebouwde gps.

€ 179,99

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk