Fitbit en Google Fit werken nu met de Assistent en Nest Hub (Update)

Fitbit en Google Fit werken nu met de Assistent en Nest Hub (Update)

Google laat je nu sport- en gezondheidsdata vragen aan de Google Assistent. Er komt een integratie met Fitbit en de Google Fit-app en je kan nu alvast op je telefoon de diensten koppelen met de Google Assistent. Verder verschijnen je work-outs straks ook op het scherm van de Google Nest Hub.

Update 24/05: Deze functie wordt nu uitgerold. We hebben dit artikel bijgewerkt en opnieuw gepubliceerd.

Google Fit en Fitbit voor Assistent

Google beschouwt zijn Assistent als een langetermijnproject en de bedoeling is dat het slimme hulpje je op steeds meer gebieden kan helpen. Een nieuwe functie is de mogelijkheid om Googles spraakassistent te vragen naar je sportgegevens en daarvoor integreert Google zijn Fit-app en Fitbit met de Assistent, dat weet 9To5Google.

Met de integratie van Fitbit en Google Fit kan je drie nieuwe vragen stellen aan je digitale hulpje:

  • Hoeveel stappen heb ik gezet vandaag/de voorbije week?
  • Hoe is mijn hartslag?
  • Hoeveel calorieën heb ik verbrand?

De functie wordt op dit moment uitgerold naar gebruikers en ze was al op enkele van onze telefoons te zien. In onderstaande screenshots zie je het aantal stappen dat door de Assistent wordt gedeeld. Er is ook gelekt dat de functie straks moet werken op het scherm van de Google Nest Hub en dat je zo je gezondheidsgegevens kan bekijken, maar dat werkt voorlopig nog niet.

Fitbit en Google Fit werken nu met de Assistent en Nest Hub (Update)
Het aantal stappen volgens de Google Assistent

Zo koppel je Fitbit en Google Fit

Om je gezondheidsgegevens te kunnen vragen, moet je eerst de Assistent koppelen met Google Fit of FItbit. Ga op je telefoon naar Google Home -> profielicoontje van je Google Account -> Instellingen voor de Assistent -> Wellness -> Activiteit. Vervolgens zie je de twee sport-apps. Je kan beide apps koppelen, maar de Assistent kan maar van één app tegelijk gegevens halen en het is aan jou om een keuze te maken tussen de diensten. Zodra je de diensten koppelt, dan sta je de Assisitent toe om een reeks gegevens te verwerken, namelijk de volgende zaken:

  • Activiteitsstatistieken: Je verleent hiermee toegang tot onder andere  je work-outs, het aantal stappen, de duur van activiteiten, de snelheid, verbrande calorieën en de verzamelde hartpunten
  • Afstand: De Assisitent krijgt de afgelegde afstand van activiteiten te zien op basis van gps-gegevens
  • Hartslag: De Assistent krijgt gegevens over je hartslag tijdens activiteiten en gedurende de rest van de dag

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de Google Assistent? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

De populairste artikelen over Fitbit

Bedankt voor de screenshots, Patrick!

Fitbit
Fitbit is bedrijf dat zich heeft toegelegd op het ontwikkelen van devices waarmee mensen gezonder kunnen gaan leven en actiever kunnen worden. Door middel van h ..

Meer info

Google Fit: je gezondheid en activiteit bijhouden
Google Fit biedt je een overzicht van hoeveel je beweegt. De dienst kan data van allerlei fitness-apps verzamelen en maakt het behalen van jouw gezondheidsdoelen een ..

Meer info

Google Assistent
De Google Assistent is een slim hulpje van Google die op veel Android-apparaten en Chromebooks te vinden is. Je kan onder andere aan de Google Assistent vr ..

Meer info

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Lees meer