Fitbit gaat je slaap nu met die van dieren vergelijken

Fitbit gaat je slaap nu met die van dieren vergelijken

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Fitbit geeft altijd cijfers aan de kwaliteit van je slaap, maar dat is misschien niet veelzeggend genoeg. Hierdoor komt het nu met een vergelijking met dieren en hoe zij slapen.

Gerelateerde artikelen

Sleep Animals

De gezondheidstracker Fitbit wordt steeds verder uitgebreid. Het door Google overgenomen bedrijf komt nu met ‘Sleep Animals’ (slaapdieren) om je te laten zien hoe je ervoor staat qua slaap. Met schattige plaatjes van een giraf met een hele stapel kussens tot een dolfijn die een kussen tussen zijn vinnen houdt hoopt Fitbit je te inspireren om nog meer aan een goede nachtrust te werken.

Je kunt Fitbit zo instellen dat hij je een seintje geeft wanneer het tijd is om je klaar te maken voor bed. Vervolgens houd je je tracker om in je slaap en kun je de volgende ochtend zien hoe diep je hebt geslapen, hoe vaak je wakker was en hoe lang je hebt geslapen. Normaal wordt de slaapkwaliteit aangeduid met een cijfer, maar Fitbit denkt dat er context nodig is en gaat die leveren in de vorm van dieren.

Slapen met Fitbit

Je ziet bijvoorbeeld een egel op zijn rug liggen slapen, met daarbij de tekst (vertaald): “Egels zijn lichtgewicht zoogdieren en meestal klein genoeg om in de palm van een hand te passen. Je slaap is kort en licht geweest. Wanneer je slaapt, krijg je waarschijnlijk minder diepe en droomslaap (REM) en krijg je gewoonlijk minder slaap dan je misschien nodig hebt. Je hebt de neiging om gemakkelijk in slaap te vallen en je hebt niet al te veel nachten dat je lang wakker bent. Probeer, om dieper te slapen, ruimte te creëren voor wat rust voordat je gaat slapen.”

Kortom, Fitbit geeft je tips om meer rust te nemen, zodat je wat minder prikkelbaar bent. Lukt dat, dan krijg je de volgende maand waarschijnlijk weer een ander dier te zien. Je krijgt namelijk elke maand een slaapdier toebedeeld. Er zijn er in totaal zes:

Fitbit gaat je slaap nu met die van dieren vergelijken Fitbit gaat je slaap nu met die van dieren vergelijken

Premium-abonnement

Er ligt wel een niet-snurkend addertje onder het gras: je kunt er alleen gebruik van maken als je Fitbit Premium hebt, het abonnement van Fitbit dat maandelijks 8,99 euro kost en waarmee je iets meer data en inzichten krijgt over jezelf. Het is bovendien nog niet voor alle gebruikers beschikbaar, want de functie zit nog in een bètatest. Als je hem wel hebt, dan zie je een nieuwe kaart op de slaappagina.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Fitbit? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk