Fitbit Charge 5-gebruikers tasten in het duister na firmware-update

Fitbit Charge 5-gebruikers tasten in het duister na firmware-update

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

De Fitbit Charge 5 is volgens ons een complete fitnesstracker die nergens uit de toon valt. Helaas valt voor sommigen de nieuwste update voor de Fitbit Charge 5 wel uit de toon. Dit update zorgt namelijk voor problemen. Je kan dus misschien beter even wachten met het bijwerken naar de nieuwste firmware.

Fitbit Charge 5 zorgt voor problemen

Fitbit heeft een nieuwe update met versienummer 194.61 klaarstaan voor de Charge 5. Deze update komt met een hele lijst wijzigingen waaronder nieuwe wijzerplaten en algemene bugfixes en verbeteringen. Alle trainingsmodi zijn na de update ook beschikbaar in de Trainings-app en je meest recent gebruikte trainingen staan nu bovenaan.

Helaas is er ook minder goed nieuws. Een aantal Fitbit Charge 5-bezitters, die de update hebben geïnstalleerd, klaagt over overmatig batterijverbruik en uiteindelijk een zwart scherm. Op het Fitbit-forum zijn meerdere meldingen (via Android Authority) te vinden van gebruikers met fitnesstrackers die helemaal niet meer reageren nadat ze de nieuwste update hebben geïnstalleerd.

Helaas verloopt de reactie van Fitbit traag. Ondanks dat het probleem 11 dagen geleden aan het licht kwam, heeft het supportteam nog steeds moeite om een oplossing te bieden. Tot nu toe komen ze alleen met de standaard oplossingen op de proppen, zoals het herstarten van de Charge 5, het synchroniseren van het apparaat via de Fitbit-app en het controleren op firmware-updates. Maar deze standaard oplossingen hebben voor de meeste mensen met het probleem niets uitgehaald.

Gerelateerde artikelen

Als oplossing voor getroffen consumenten biedt de klantenservice van Fitbit naar verluidt een kortingscode van 35% aan voor de aankoop van een nieuw Fitbit-apparaat, op voorwaarde dat je Charge 5 nog onder garantie valt. Zo niet, dan is er geen oplossing. Er lijkt helaas ook geen manier te zijn om te voorkomen dat de Charge 5 automatisch wordt bijgewerkt. We weten niet of de update is stopgezet, omdat er nog steeds meldingen binnenkomen van problemen.

Heb jij ook problemen met je Fitbit Charge 5 na de nieuwste update? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

Xiaomi Smart Band 7 Pro kopen
Xiaomi Smart Band 7 Pro kopen
Xiaomi Smart Band 7 Pro kopen

Xiaomi Smart Band 7 Pro kopen

de Xiaomi Smart Band 7 Pro heeft een groter display dan zijn kleinere broertje. Deze tracker is zo licht dat je hem niet voelt bij het sporten. Ook meet hij je hartsslag en kun je notificaties ontvangen. Kies zelf een leuk bandje uit om hem te matchen bij je outfit.

Vanaf 84,95

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk