Februari-update veroorzaakt wifi- en Bluetooth-problemen voor de Pixel 6 (Pro)

Februari-update veroorzaakt wifi- en Bluetooth-problemen voor de Pixel 6 (Pro)

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

De Google Pixel 6 en de Pixel 6 Pro kampen beide met problemen met de wifi- en bluetooth-signalen. Na de februari-update meldden meerdere gebruikers een probleem met een alsmaar wegvallende wifi-connectiviteit. Ook Bluetooth-signalen en mobiele netwerken lijken soms zo maar weg te vallen.

Meer netwerkproblemen

Het probleem met wegvallende signalen op de Pixel 6 (Pro) is helaas niet nieuw. In december kwamen we al met het bericht dat de Pixel 6 last had van hetzelfde probleem en een maand later moesten we het nieuws brengen dat de Pixel 6 (Pro) geen oproepen kon ontvangen. En ook nu is het weer raak, op Twitter en Reddit klagen meerdere mensen nu namelijk opnieuw over verschillende bugs die de nieuwe update met zich meebrengt.

Lees hier over meer over de eerdere bugs van de Pixel 6 (Pro):

Februari-update veroorzaakt wifi- en Bluetooth-problemen voor de Pixel 6 (Pro)

Wifi wordt uitgeschakeld, Bluetooth werkt niet goed

Meerdere gebruikers geven aan dat, na het installeren van de februari-update, de wifi-verbinding na een tijdje automatisch uitschakelt. Ook wordt er gemeld dat het inschakelen van de wifi ervoor zorgt dat de Bluetooth wordt uitgeschakeld. Enkele van deze gebruikers heeft al contact gehad met Google, zo meldt Android Police. Deze gebruikers kregen te horen dat ze hun smartphone terug zouden moeten zetten naar de fabrieksinstellingen. Dit hielp volgens de gebruikers echter niet, de problemen blijven zich voordoen.

Ook onze Pixel 6 Pro kampt met Bluetooth-problemen. Zo verbindt de smartphone wel met Bluetooth maar speelt hij audio af en toe toch af via de speakers van de telefoon. Dit probleem wordt alleen verholpen door het toestel opnieuw op te starten.

Nog geen oplossing

Er is momenteel nog geen oplossing voor het probleem en Google heeft ook nog niet gereageerd. Om er zeker van te zijn dat je te problemen niet zal krijgen, kun je ervoor kiezen de februari-update nog niet te installeren. Het is wachten of en wanneer Google met een oplossing voor het probleem komt.

Heeft jouw Google Pixel 6 (Pro) ook last deze problemen? Laat het ons weten in de comments onder dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk