Fast Pair koppelt nu nog sneller bluetooth-apparaten via je Google Account

Fast Pair koppelt nu nog sneller bluetooth-apparaten via je Google Account

Snel pairen

Snel pairen of koppelen van je bluetooth-headset of bluetooth-speakers is sinds vorig jaar mogelijk met Fast Pair van Google. Fast Pair is gebaseerd op Nearby. Nearby gebruikt een combinatie van verschillende technieken om te bepalen wie zich daadwerkelijk bij je in de buurt bevindt. Daarvoor wordt gebruik gemaakt van bluetooth en wifi, maar ook van een speciale geluidstechniek. Via een update voor Fast Pair wordt er ook een koppeling gemaakt met je Google Account.

Dat betekent dus dat Android-apparaten, die verbonden zijn met hetzelfde Google Account, nu nog sneller kunnen gekoppeld met een bluetooth-apparaat. Op deze manier kun je nog sneller je bluetooth-oortjes koppelen met je nieuwe Android-smartphone of extra Android-tablet. Binnenkort kan dit ook met Chromebooks.

Google Fast Pair

Tik op de afbeelding om het gif'je af te spelen

Fast Pair gebruiken

Fast Pair kan gebruikt worden op alle Android-apparaten met Android 6.0 Marshmallow of hoger en ondersteunde bluetooth-headsets en -speakers. Google werkt nauw samen met fabrikanten om meer apparaten om de markt te brengen die Fast Pair ondersteunen. Eén van die fabrikanten is Qualcomm. Qualcomm zal Fast Pair-ondersteuning aan zijn sdk's toevoegen.

Ondersteuning is er al voor de Google Pixel Buds, de Libratone's Q Adapt On-Ear en de Plantronics Voyager 8200. In de komende maanden zal ondersteuning voor de Jaybird Tarah Wireless Sport Headphones en bluetooth-headsets van Anker SoundCore en Bose volgen. Google geeft tevens aan dat Fast Pair in 2019 ook naar Chromebooks komt.

Voor instructies over het gebruik van Fast Pair met jouw Android-apparaat en bluetooth-headset, kun je in dit artikel terecht.

Via: Google Developers Blog

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties