Family Link begint met uitrol voor Chromebooks, nog niet in Benelux

Family Link begint met uitrol voor Chromebooks, nog niet in Benelux

Family Link

Het internet is een donkere en gevaarlijke plek vol allerlei valkuilen. Met name voor kinderen is het gevaarlijk omdat deze doorgaans niet weten waarop ze klikken. Als ouder wil je je jonge kroost daarvoor behoeden en dat kun je doen door te controleren wat ze bekijken of in te perken wat ze kunnen zien.

Google heeft hiervoor Family Link in het leven geroepen. Deze dienst stelt kinderen onder de 16 jaar (of onder de 13 jaar) in staat een Google account aan te maken. De leeftijd waarop een kind een account kan aanmaken verschilt namelijk per land. Daarvoor moet de ouder de Family Link-app downloaden en via een creditcard 30 cent betalen aan Google. Dit is puur ter verificatie dat degene die de app aanmaakt ook de ouder of een ouder is.

Via de app kunnen de ouders instellen welke content gezien mag worden. Wanneer het kind een app wil downloaden moet de ouder daar via de Family Link-app ook eerst toestemming voor geven. Daarnaast kunnen de ouders de tijd welke het kind mag doorbrengen op het internet beperken en een soort 'bedtijd' instellen. Na deze tijd kan het kind niet meer op het internet, handig voor wanneer ze huiswerk moeten maken of wanneer ze naar bed moeten.

Tot voor kort was Family Link alleen beschikbaar voor een smartphone of een tablet. Sinds enkele dagen kan men Family Link ook inschakelen voor een Chromebook. Daarvoor heb je wel een Chromebook nodig waar je Android-apps op kunt gebruiken, maar dat is zeker bij de meeste nieuwe modellen het geval.

Family Link werkt verder hetzelfde als op de andere devices met als aanvulling dat er geen gebruik van het incognitovenster gemaakt kan worden. Op deze manier zouden ze namelijk hun browsergeschiedenis kunnen verbergen.

Beschikbaarheid

Naast de Family Link-app heb je dus een Chromebook nodig waar je de Playstore op kunt gebruiken. In onder andere dit artikel kun je zien welke dat zijn. Helaas is Family Link nog niet in de Benelux te gebruiken. Sterker nog, de enige Europese landen die over Family Link beschikken zijn Ierland en het Verenigd Koninkrijk. Wanneer Family Link naar Nederland of België komt is nog niet duidelijk. Zodra dit het geval is zullen we je hiervan op de hoogte brengen. Voor alle informatie over Family Link heeft Google een speciale support-pagina opgezet, die al wel in het Nederlands te lezen is.

Bron: Android Authority

Google Family Link voor ouders
Google Family Link is een dienst waarmee ouders een beheerde Google-account voor hun kinderen aan kunnen maken. Met de speciale applicatie is het onder andere mogeli ..

Meer info

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties