Falcon Pro voor Twitter, is het einde nu echt nabij?

Falcon Pro voor Twitter, is het einde nu echt nabij?

Ruud Caris

door Ruud Caris

Laatst geüpdatet

Falcon Pro

Falcon Pro is een Twitterapplicatie die geroemd wordt om zijn uiterlijk en zeer actief ontwikkeld wordt. Zo is recent versie 2.0 uitgebracht die vele, interessante verbeteringen met zich meebracht. Helaas lijkt Falcon Pro, net als eerder dit jaar, ten onder te gaan aan zijn eigen succes.

Twitter API

Twitter heeft afgelopen zomer haar beleid gewijzigd ten opzichte van applicaties van derden, hierin is een maximaal aantal gebruikers aangegeven dat gebruik mag maken van de API. Deze API is nodig om allerlei informatie op je scherm te kunnen toveren, waaronder tweets, mentions en andere essentiële data.

Falcon Pro heeft binnen korte tijd de grens van 100.000 gebruikers bereikt, hetgeen wil zeggen dat nieuwe gebruikers de applicatie niet meer konden gebruiken, maar ook mensen die de applicatie opnieuw installeren op een ander toestel, geen toegang meer krijgen tot de data. Om dit op te lossen heeft de maker van Falcon Pro deze week voor de tweede keer de tokens gereset, waardoor iedereen door opnieuw in te loggen de app weer kan gebruiken en de niet meer gebruikte plaatsen weer vrijkomen. Vanochtend bleek het echter niet meer mogelijk voor gebruikers om in te loggen, hetgeen twee zaken kan betekenen. Of de 100.000 tokens zijn weer op, of Twitter heeft de nieuwe sleutel van Falcon Pro geblokkeerd.

En nu?

De ontwikkelaar onderzoekt momenteel wat er aan de hand is en heeft de oude versie weer beschikbaar gemaakt via deze link, waarbij het voor de meeste gebruikers weer mogelijk is om in te loggen. Het lijkt er dus op dat Falcon Pro ten onder gaan aan zijn eigen succes in combinatie met de nieuwe regels van Twitter.

Twitter heeft dus alleen de nieuwe sleutel geblokkeerd, waardoor de app geen nieuwe gebruikers kan aantrekken. De ontwikkelaar is nu aan het bekijken hoe hij verder moet gaan. Mogelijk kan hij in overleg met Twitter verder gaan of eventueel betalen voor meer tokens.

Gelukkig zijn er nog veel alternatieve Twitter-applicaties, maar het blijkt natuurlijk jammer! Welke Twitterclient gebruik jij? Falcon Pro of en andere?

Via: Android Police

 

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk