Fairphone brengt Android 10 uit voor 6 jaar oude Fairphone 2

Fairphone brengt Android 10 uit voor 6 jaar oude Fairphone 2

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Fairphone is van start gegaan met het testen van Android 10 voor de Fairphone 2, een telefoon uit 2015. De eerste bètaversie wordt nu uitgerold naar de telefoon.

Fairphone 2 krijgt Android 10

De zes jaar oude Fairphone 2 is een van de weinige Android-smartphones die in dat jaar werd verkocht en nog steeds softwareondersteuning krijgt. Dit betekent dat Fairphone 2 in totaal zeven jaar wordt ondersteund en dat is echt uniek op het gebied van softwareondersteuning voor Android-smartphones.

De Fairphone 2 werd oorspronkelijk uitgebracht met Android 5, en is inmiddels geüpgraded naar Android 6, Android 7.1 en Android 9. Nu staat de eerste bètaversie van Android 10 klaar voor de telefoon. Fairphone verwacht dat de stabiele versie van Android 10 begin 2022 voor de Fairphone 2 beschikbaar zal zijn.

Fairphone brengt Android 10 uit voor 6 jaar oude Fairphone 2

Bij Fairphone staan verder twee dingen centraal: eerlijkheid en duurzaamheid. Het bedrijf doet er zoveel mogelijk aan om hun smartphones zo eerlijk en duurzaam mogelijk te maken. Met eerlijke handel, grondstoffen en medewerkers die goed behandeld en betaald worden. Hierin laat het bedrijf je ook meekijken. Je leest hier de Fairphone 4-review van redacteur Jelle, en hier kom je erachter hoe gemakkelijk deze telefoon te repareren is.

Wil je weten of jouw smartphone straks de Android 12-update krijgt? Bekijk dan ons update-overzicht met alle telefoons van de verschillende merken.

Gerelateerde artikelen

Heb je tips of ideeën voor de themaweek op Androidworld?

Deze week staat Androidworld in het teken van de themaweek Telefoons en duurzaamheid. Heb jij een vraag over het onderwerp dat we bespreken tijdens deze themaweek of juist ideeën of tips? Laat het dan weten in de reacties onder dit artikel (check ook onze Android-app). Je kan ons ook mailen via dit e-mailadres of een berichtje achterlaten op Facebook, Instagram en Twitter. Daarnaast kan je ons vragen stellen via deze Telegram-groep. Wil je liever één van de redacteuren een tip sturen? Dan kan ook!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk