Fairphone breidt telefoonverkopen uit buiten Europa

Fairphone breidt telefoonverkopen uit buiten Europa

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

De duurzame smartphonemaker Fairphone breidt voor het eerst uit buiten Europa. Het bedrijf gaat ook telefoons verkopen in Azië. Om precies te zijn: Taiwan. Vooralsnog is dat het enige land buiten ons continent waar het Nederlandse telefoonbedrijf zijn toestellen gaat verkopen.

Fairphone naar Taiwan

Taiwan is een logische stap voor Fairphone, omdat het al jaren samenwerkt met mensen uit Taiwan, Dat komt omdat daar de smartphones worden ontwikkeld. Er staat ook al langer een kantoor van het bedrijf, dus daar uitbreiden is een vrij voor de hand liggende keuze. Er wonen 23 miljoen mensen in Taiwan, dus dat lijkt een flinke potentiële groep gebruikers, maar het is wel een enorm iPhone-minded land. Apple heeft er de helft van het marktaandeel in handen, terwijl Samsung op de tweede plaats staat met een marktaandeel van 24 procent, gevolgd door OPPO met 8 procent.

Toch betekent het ook iets anders, namelijk dat 17 procent van het marktaandeel toch in handen is van kleinere telefoonmerken en daar past Fairphone in eerste instantie waarschijnlijk goed in. Ook zijn mensen over het algemeen wat meer met duurzaamheid bezig, waardoor Fairphone met zijn concept misschien een heel nieuwe markt aanspreekt. De telefoons van Fairphone zijn modulair en dat zorgt ervoor dat je onderdelen makkelijker kunt vervangen. Bovendien werkt het merk er ook aan dat de onderdelen gerecycled zijn en op een eerlijke manier zijn gemaakt.

Gerelateerde artikelen

Fairphone 4

We hebben vorig jaar de meest recente Fairphone gereviewd. Daarin schreven we: “Al met al probeert Fairphone al jaren om de cultuur en onze blik rondom het maakproces van de smartphone te veranderen. Al jaren moet een Fairphone op design en pure specs hier wel veel voor inleveren. En de mens wil in het algemeen zich wel aanpassen, mits zij hiervoor niet teveel hoeven in te leveren. De Fairphone 4 zou wel eens de eerste Fairphone kunnen zijn die het compromis tussen een duurzame en eerlijke telefoon ten opzichte van iets minder high-end specs zou kunnen overbruggen. De Fairphone 4 is immers de eerste Fairphone die op het gebied van design en specificaties geen jaren meer achterloopt en een fijne gebruikservaring biedt.”

We zijn benieuwd hoe de mensen in Taiwan Fairphone zullen zien en welke merken zich eventueel door deze Nederlandse fabrikant laten beïnvloeden.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk