Duurzame Fairphone 4 is vanaf vandaag leverbaar

Duurzame Fairphone 4 is vanaf vandaag leverbaar

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

Mensen die een Fairphone 4 hebben besteld kunnen deze vanaf vandaag 'in de brievenbus' verwachten. Vanaf vandaag verzendt Fairphone namelijk officieel het toestel. Er is wel een addertje onder het gras: je moet de telefoon wel via Fairphone zelf hebben besteld. Wij kregen overigens afgelopen weekend een reviewexemplaar van het toestel binnen, dus de review kan je binnenkort verwachten.

Fairphone 4 heeft een grotere groene beeldhoek

Afgelopen maand kondigde de Nederlandse smartphonefabrikant Fairphone zijn nieuwe toestel aan. Met de Fairphone 4, de opvolger van de Fairphone 3 Plus, brengt het bedrijf tal van verbeteringen. Zo is de processor krachtiger, het design moderner en is de camera verbeterd én uitgebreid.

Over dit laatstgenoemde punt, de Fairphone 4 is de eerste smartphone van het berdrijf met meer dan één lens. Naast de 48 MP hoofdcamera beschikt het toestel namelijk ook over een 48 MP groothoekcamera. Nu kan je dus niet alleen een groene wereld beschermen, maar deze ook in een grotere beeldhoek vastleggen.

Duurzame Fairphone 4 is vanaf vandaag leverbaar

Fairtrade smartphone

Bij Fairphone staan verder twee dingen centraal: eerlijkheid en duurzaamheid. Het bedrijf doet er zoveel mogelijk aan om een soort 'fairtrade smartphone' op de markt te brengen. Met eerlijke handel, grondstoffen en medewerkers die goed behandeld en betaald worden. Hierin laat het bedrijf je ook meekijken. Zo geven ze je een beeld van de fabrieken en van de mijnen waar de grondstoffen vandaan komen. De smartphone is overgens nog niet helemaal fair, maar waar het kan doet Fairphone er alles aan om dat wel voor elkaar krijgen. Ze zijn er in ieder geval open over.

Zoals hierboven al vermeld is ook duurzaamheid een belangrijk punt voor Fairphone. Vanaf de Fairphone 2 is het dan ook al mogelijk om zelf onderdelen van de smartphone te verwisselen. Zo kan je het scherm, de camera en de accu waar nodig zelf gemakkelijk vervangen.

Gerelateerde artikelen

Duurzame Fairphone 4 is vanaf vandaag leverbaar

Fairphone 4 review

Benieuwd naar onze bevindingen en het hele verhaal van de Fairphone 4? We gaan uitgebreid met het toestel aan de slag en testen hem voor je uit. De review verschijnt binnenkort online, dus hou hem hier!

Fairphone 4 kopen

Voor de Fairphone 4 met 6 GB aan werkgeheugen en 128 GB aan opslag betaal je 579 euro. Het model met 8 GB RAM en 256 GB opslag kost je 649 euro Je kan kiezen uit de kleuren grijs, groen of gespikkeld groen. De usb c-kabel is apart verkrijgbaar.

Duurzame Fairphone 4 is vanaf vandaag leverbaar

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk