FairPhone 3 nu ook verkrijgbaar zonder Google en met /e/OS

FairPhone 3 nu ook verkrijgbaar zonder Google en met /e/OS

FairPhone 3 en /e/OS

FairPhone is een Nederlandse fabrikant die telefoons maakt die komen met een fairtrade-label. De arbeiders die de grondstoffen mijnen om onze telefoons te maken, krijgen een eerlijke vergoeding. Verder zijn de toestellen modulair gebouwd waardoor je gemakkelijk onderdelen kan laten vervangen, en FairPhone komt voor die onderdelen met een transparant prijskaartje.

De FairPhone 3 die vorig jaar verscheen, is vanaf nu ook beschikbaar zijn in een aangepaste versie van Android die zonder de Google-apps en diensten komt. Sommige gebruikers keuren Googles advertentiebeleid af waarbij het doelgerichte advertenties toont op basis van je activiteit in apps en in de browser. FairPhone slaat daarom de handen in elkaar met de /e/ Foundation dat Android uitrust met een reeks alternatieve apps voor gebruikers die Google liever links laten liggen. Het /e/OS komt dus zonder de Play Store, maar ook zonder Google Maps, Gmail of andere apps van Google.

Fairphone 3 voor- en achterkant

Specificaties

De FairPhone 3 behoud verder wel zijn andere kenmerken: een 5,7 inch Full HD-scherm, een Snapdragon 632-processor en 4 GB aan werkgeheugen samen met 64 GB opslag. De telefoon komt daarnaast met een vervangbare 3000 mAh accu en een enkele 12 MP camera aan de achterkant. De FairPhone 3 heeft verder een usb-c-poort en een 3,5 mm audiojack.

Je kan de Fairphone 3 met /e/OS kopen op de website van /e/ Foundation voor 479,90 euro. Dat maakt hem iets duurder dan de gewone FairPhone 3 die met de Google-apps verschijnt voor 450 euro. Wat denk jij van deze eerlijke telefoon zonder Google-diensten? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Lees meer over:
Fairphone

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Lees meer