Fairphone 3 en 3+ worden voorzien van Android 13-update

Fairphone 3 en 3+ worden voorzien van Android 13-update

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Fairphone brengt nu de Android 13-update uit op Fairphone 3 en 3+. Terwijl de bèta voor Android 14 al in volle gang is, worden de duurzame telefoons van het Nederlandse merk van de dertiende variant van Android voorzien. Het gaat nog om een bèta van Android 13 en de uitrol start vandaag, met eind juni als einddatum voor de update voor alle 3- en 3+-telefoons van het merk.

Fairphone 3

Misschien draait je Fairphone 3 of Fairphone 3+ nog op Android 11: geen probleem, hij kan dan gewoon door naar Android 13. Fairphone laat weten: “Deze update naar Android 13 is een voorbeeld van Fairphone’s ambitie om de toestellen zo lang mogelijk van software-ondersteuning te voorzien.” Er is veel veranderd bij het bedrijf, want de chipsetleverancier ondersteunt het toestel niet meer, waardoor Fairphone nu zelf verantwoordelijk is voor het updaten van zijn 3-toestellen. Fairphone 2 maakte eenzelfde hopje, maar dan van Android 7 naar Android 9.

Agnes Crepet, Head of Software Longevity bij Fairphone, zegt: “Door Android-updates voor onze oudere modellen te leveren, gaan we tegen de industrienormen in en willen we ervoor zorgen dat de Fairphone 3-eigenaren hun telefoon ook langer kunnen gebruiken. Zoals we altijd zeggen: de duurzaamste telefoon is degene die je al bezit!”

Gerelateerde artikelen

Zo lang mogelijk ondersteunen

Op zich is de Fairphone 3 inderdaad al even uit: het apparaat verscheen in 2019 met daarop Android 9. In 2020 kwam vervolgens de plusvariant uit. Android 12 zal waarschijnlijk niet de laatste OS-update zijn: beide toestellen worden nog tot augustus 2024 ondersteund. Misschien zelfs wel iets langer, want Fairphone zelf zou liever tot 2026 ondersteunen. Dat zou tof zijn: het is nog nooit voorgekomen dat een toestel binnen het Android-ecosysteem zo’n lang updateleven beschoren was.

Het past daarbij ook goed bij waar Fairphone voor staat: duurzaamheid dus. En tot 2026 ondersteunen zou een goed voorbeeld zijn voor andere fabrikanten. Of in ieder geval een vrij duidelijke manier om aan te geven dat die paar jaar die sommige fabrikanten nu ondersteunen écht niet van deze tijd zijn.

Heb jij een Fairphone 3, is de update al binnen? Laat het nu weten in de reacties.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk