Fairphone 2 krijgt andere behuizing en nieuwe cameramodule

Fairphone 2 krijgt andere behuizing en nieuwe cameramodule

Colin Baak

door Colin Baak

Laatst geüpdatet

Fairphone 2

De Fairphone was de eerste Nederlandse 'duurzame telefoon', die ook nog eens deels modulair was. De tweede Fairphone is inmiddels ook al te verkrijgen en het bedrijf komt met een nieuwe behuizing. Er zijn inmiddels zo'n 50.000 Fairphone 2's verkocht en de behuizing komt later los op de markt, zodat deze mensen hun device kunnen voorzien van een dunner design. Los zal de cover 3 tientjes gaan kosten.

Het toestel direct voorzien van de nieuwe behuizing is vanaf nu te bestellen voor € 525, maar je moet wachten tot en met half december, waarna de toestellen worden uitgeleverd. Het toestel werd al in juni 2015 gepresenteerd en maakt gebruik van duurzame en eerlijke onderdelen. Ook liet het bedrijf weten te werken aan een vernieuwde cameramodule, maar wat daar precies anders aan is ten opzichte van het huidige model is nog de vraag. Ook is er nog niet bekend, wanneer deze op de markt zal komen.

Qua hardware is het device voorzien van een Snapdragon 801-chipset, 2 GB werkgeheugen en 32GB uitbreidbaar geheugen. Het scherm is een 4,95 inch full HD-paneel en de accu is een 2420mAh-exemplaar. WiFi, Bluetooth 4.0, GPS en LTE zijn ook aanwezig. Foto's worden geschoten met een 8 megapixel-camera, er zijn twee SIMkaartslots aanwezig en het toestel draait nog op Android 5.1 Lollipop met een minimale schil.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk