Facebook's snooze-button filtert bepaalde mensen tijdelijk uit je tijdlijn

Facebook's snooze-button filtert bepaalde mensen tijdelijk uit je tijdlijn

Ruud Caris

door Ruud Caris

Laatst geüpdatet

Facebook snoozen

Het blokkeren van mensen op Facebook behoorde al tot de mogelijkheden, net als het filteren van bepaalde berichten uit je feed. Facebook zou nu werken aan een minder rigoreuze manier om mensen (tijdelijk) niet te volgen. Deze zogenaamde snooze-functie zorgt voor bepaalde personen voor een bepaalde periode niet meer getoond worden.

Er zijn veel redenen te bedenken waarom je iemand tijdelijk zou willen snoozen en Facebook wil dit mogelijk maken. Nadat je de optie heb geselecteerd om een bepaalde persoon te selecteren via het menu in de rechterbovenhoek, krijg je vervolgens de mogelijkheid om te selecteren voor welke periode dit moet zijn.

Hierbij kan er gekozen worden uit 24 uur, 7 dagen, 30 dagen of een volledige 'unfollow'. Op deze manier kun je precies aangeven hoe lang je 'genoeg' van iemand of een bepaalde pagina hebt. Zodra deze periode voorbij is, zul je de berichten van deze persoon of pagina weer terugzien in je timeline. Op onderstaande screenshot zie je hoe dit eruit zou zijn op de desktop. Hoe de implementatie binnen de mobiele app van Facebook voor Android eruit gaat zien is op dit moment nog niet bekend.

Uitrol

Facebook test vaak nieuwe functies 'in het wild'. Dan krijgt een handjevol gebruikers toegang tot een optie, vaak zonder het zelf te weten. Bij deze functie is dat net zo, waardoor het niet duidelijk is of en wanneer Facebook snooze verder uitgerold zal worden. Niet alle mogelijkheden en functies die getest worden door Facebook halen het tot de uiteindelijke release-versie van het sociale netwerk. Zou jij deze optie gebruiken?

Via: TechCrunch

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk