Mark Zuckerberg verliest rechterhand Chris Cox en WhatsApp-baas Chris Daniels

Mark Zuckerberg verliest rechterhand Chris Cox en WhatsApp-baas Chris Daniels

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Vertrek topmensen Facebook

Vorige week kondigde Mark Zuckerberg nog een nieuwe visie aan voor Facebook. De man riep op dat er een focus komt op privacy met versleutelde berichten. Hij stelde ook dat hij verwacht dat de meeste communicatie die er op het sociale netwerk Facebook in de toekomst zal plaatsvinden via WhatsApp of Messenger zal zijn. Zuckerberg wil namelijk zijn chatdiensten samenbrengen in Facebook, omdat hij merkt dat gesprekken steeds meer intiem verlopen tussen twee mensen of in groepen in plaats van in openbare berichten.

Wie het kennelijk niet eens waren met die nieuwe weg volgens Recode, zijn de topmannen Chris Daniels, het hoofd van WhatsApp en producthoofd Chris Cox. Die laatste staat bekend als de tweede machtigste man binnen het bedrijf. Zij hebben hun vertrek binnen het bedrijf aangekondigd en Cox maakte het nieuws bekend in een bericht op Facebook.

Aankondiging vertrek Chris Cox

Reden vertrek onduidelijk

Officieel luidt een ander verhaal in een mededeling van Mark Zuckerberg waarin hij stelt dat Cox al langer dacht aan een vertrek bij Facebook, maar dat hij in 2016 besloot om toch te blijven en verder te werken aan een nieuw project. Al is het vertrek van Daniels wel opmerkelijk te noemen omdat de man nog maar net zijn functie bekleed sinds de oprichters van WhatsApp het schip eind vorig jaar hebben verlaten. Zuckerberg geeft in zijn mededeling geen reden waarom de topman opstapt.

Het is dus nog onduidelijk wat er precies afspeelde binnen Facebook nu tegelijk twee topmensen hun ontslag indienen. Vermoedelijk zal de waarheid pas later boven water komen als het nieuws over het vertrek minder vers is.

Like Likes Facebook

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..
Messenger: gratis sms'en en videobellen

Messenger: gratis sms'en en videobellen

Facebook Messenger is de, zoals de naam al doet vermoeden, een messengerapplicatie van Facebook die het mogelijk maakt berichten naar andere gebruikers te versturen. ..

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk