Huawei CEO: 'Facebook, Twitter en Instagram komen naar AppGallery'

Huawei CEO: 'Facebook, Twitter en Instagram komen naar AppGallery'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Huawei AppGallery

Als nieuwe Huawei-telefoons straks volledig werken met Huawei Mobile Services (HMS) in plaats van de Google-apps, dan kunnen die niet langer werken met de Play Store van Google. De AppGallery is dan de plaats bij uitstek om apps te vinden, alleen ontbreken belangrijke en populaire apps nog in Huawei's applicatiewinkel.

Kan je de tweet niet zien? Tik dan hier

Volgens Huawei CEO Richard Yu komt daar naar verwachting binnenkort verandering in, dat zegt hij tegen Gadgetmatch na afloop van de persconferentie waar de Huawei Mate Xs werd aangekondigd. Als belangrijke apps een release in de AppGallery krijgen, kan dat belangrijke gevolgen hebben voor het succes van HMS. Androidworld kon al aan de slag gaan met HMS op de Huawei Mate 30 Pro en we stelden daar vast dat veel essentiële apps ontbreken en dat gebruikers aangewezen zijn tot de webversie van die diensten.

Als je de Android-app van Facebook op de Mate 30 Pro probeert, merk je meerdere problemen op

Quick Apps

Ontwikkelaars die geen middelen hebben om een app compatibel te maken met HMS kunnen daarentegen een zogenaamde Quick App ontwikkelen. Dat is een webversie van een dienst die functioneert als een afgeslankte app met beperkte functionaliteiten. Zo'n Quick Apps kunnen sneller tot stand worden gebracht en daarom beveelt Huawei ze aan bij ontwikkelaars als alternatief, dat zei het tegen Androidworld.

Beeld van HMS

Huawei kondigde gisteren de Mate Xs aan, dat is zijn nieuwe vouwbare telefoon. Volgens Richard Yu leed de lancering van zijn eerste vouwbare telefoon - de Mate X - onder de handelssancties van de Verenigde Staten, waardoor hij enkel in China is gelanceerd. Dat zal volgens hem met de Mate Xs niet langer het geval zijn. Het apparaat zal ook bij ons te verkrijgen zijn voor 2499 euro.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk