Facebook komt met Snapchat-concurrent Slingshot, mogelijk deze maand nog

Facebook komt met Snapchat-concurrent Slingshot, mogelijk deze maand nog

Sander Tuit

door Sander Tuit

Laatst geüpdatet

Poke

Twee jaar geleden bracht Facebook een applicatie uit genaamd Poke, genoemd naar de 'por'-functie van het sociale netwerk. Volgens Facebook-baas Mark Zuckerberg was het echter een hackaton-projectje dat binnen 11 uur uit de grond is gestampt. Na het verschijnen van de app op Apples iOS hebben we dan ook niets meer vernomen van Poke.

Begin mei zagen we geruchten dat WhatsApp zou gaan komen met Snapchat-achtige functionaliteit, vermoedelijk met berichten (of foto's en video's) die automatisch verdwijnen wanneer een bepaalde tijd verstreken is.

Slingshot

De mobiele applicatie die bij Facebook intern bekend staat als Slingshot zou net als Snapchat het mogelijk maken om video's en foto's te versturen naar anderen die een beperkte houdbaarheid hebben: ze zouden slechts één keer kunnen worden geopend. Dit is de belangrijkste eigenschap waarmee Snapchat groot is geworden en waardoor de chatapplicatie erg populair lijkt te zijn voor sexting, het versturen van seksueel getinte foto's, video's en tekstberichten.

Facebook kondigde begin dit jaar aan te komen met een aantal losse mobiele applicaties. De officiële Facebookapplicatie zou te log zijn geworden door alle functionaliteit en het lanceren van losse apps als Facebook Messenger, Facebook Paper en mogelijk Slingshot zou dan ook passen in deze strategie. De beslissing om Facebook Messenger volledig uit de Facebook-app te halen past ook zeker in dit straatje. Wel lijkt het ons dat de Snapchat-achtige functionaliteit die Slingshot zou moeten bieden prima in de Facebook Messenger-app en WhatsApp zou passen.

Beschikbaarheid

Volgens The Verge is het waarschijnlijk dat de applicatie ontwikkeld gaat worden door het Creative Labs-team bij Facebook. Dit team is ook verantwoordelijk voor de nieuwslezer-applicatie Paper. Mede daarom is de vraag of we Slingshot snel op Android gaan zien: Facebook Paper is momenteel alleen verkrijgbaar op iOS. Sterker nog: de app is alleen in de Verenigde Staten beschikbaar. Aan de andere kant is een messenger-applicatie als Slingshot een heel ander beestje; dit soort apps staat of valt bij een brede beschikbaarheid. Vooralsnog blijft het dus nog even afwachten.

Bron: The Verge

Messenger: gratis sms'en en videobellen

Messenger: gratis sms'en en videobellen

Facebook Messenger is de, zoals de naam al doet vermoeden, een messengerapplicatie van Facebook die het mogelijk maakt berichten naar andere gebruikers te versturen. ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk