Facebook Pay officieel: betaal op WhatsApp, Instagram en Facebook

Facebook Pay officieel: betaal op WhatsApp, Instagram en Facebook

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Facebook Pay 

Facebook heeft zijn nieuwe betaaldienst genaamd 'Facebook Pay' voorgesteld in de Verenigde Staten. Facebook maakt het mogelijk om vanuit zijn verschillende apps betalingen uit te voeren aan bedrijven, maar ook aan vrienden. Facebook werkt daarvoor samen met banken en betaaldienst PayPal. en het maakt ook gebruik van de onderliggende structuur van die partners voor zijn betaaldienst.

Eerst moeten gebruikers hun bankgegevens toevoegen aan Facebook Pay of hun PayPal-account, en vervolgens kunnen ze alvast met de dienst aan de slag. Betaalgegevens worden versleuteld, dat zegt Facebook. Voorlopig is Facebook Pay slechts erg beperkt beschikbaar, namelijk enkel via Messenger en Facebook in de Verenigde Staten. Een select aantal bedrijven in Facebooks Marketplace zal slechts ondersteuning bieden voor de dienst. Wat wel al werkt, is het uitvoeren van betalingen onderling, dus tussen gebruikers.

Beelden van de betaaldienst

Cryptomunt

De plannen voor de lange termijn zijn wel ambitieuzer, want de dienst zal beschikbaar worden voor meer gebruikers en ook op de apps Instagram en WhatsApp. Het zal ook mogelijk worden om bijvoorbeeld je betaalgeschiedenis van Facebook Pay te raadplegen wanneer je met de klantendienst van een bedrijf chat via Messenger.

Facebook benadrukt dat Pay losstaat van de Calibra-cryptoportefeuille die het bedrijf eerder dit jaar onthulde. Facebook Pay wordt voorgesteld op een moment waarop een groot aantal partners uit de Libra Association zijn gestapt, en PayPal was één van de eerste bedrijven die opstapte.

Beelden van de betaaldienst

Op basis van lekken, werd eerder al duidelijk dat Facebook plannen heeft voor een betaaldienst. WhatsApp polste ook in Nederland naar de interesse voor zo'n dienst. Ben jij geïnteresseerd in de betaaldienst van Facebook? Facebook lanceerde recent ook zijn nieuwe logo waarmee het benadrukt dat Instagram, WhatsApp en Facebook van eenzelfde bedrijf afkomstig zijn. Denk jij dat de dienst potentieel heeft? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..
Messenger: gratis sms'en en videobellen

Messenger: gratis sms'en en videobellen

Facebook Messenger is de, zoals de naam al doet vermoeden, een messengerapplicatie van Facebook die het mogelijk maakt berichten naar andere gebruikers te versturen. ..
Instagram

Instagram

Instagram is een gratis, leuke en eenvoudige manier om prachtige foto's op je Androidtoestel te maken en te delen. Kies uit een van de verschillende, prachtige ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk