Facebook Messenger laat je niet langer inloggen met je telefoonnummer

Facebook Messenger laat je niet langer inloggen met je telefoonnummer

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Messenger-telefoonnummer

Facebook heeft jarenlang geprobeerd om Messenger naar voren te schuiven al een alternatief voor de standaard sms-app op je telefoon, en je kon zelfs een account maken waarop je kan inloggen met alleen je telefoonnummer. Facebook wil dat nu terugdraaien, want nieuwe accounts kunnen niet langer inloggen met alleen een telefoonnummer, dat weet Venturebeat. Oude accounts die al alleen inloggen met een telefoonnummer blijven wel functioneren zoals voordien.

"Als je nieuw bent op Messenger zal je zien dat je een Facebook-account nodig hebt om te kunnen praten met je vrienden en contacten", zegt een woordvoerder van Facebook tegen Venturebeat. "We hebben ontdekt dat de meerderheid van de Messenger-gebruikers al inlogt via Facebook en we wilden dat proces vergemakkelijken."

Facebook Messenger

Messenger laat gebruikers al jarenlang met alleen hun telefoonnummer inloggen

Eenmaking Facebook-diensten

Het verwijderen van de mogelijkheid om met je telefoonnummer in te loggen zou kunnen wijzen op een stap om de diensten WhatsApp, Messenger, Facebook en Instagram te verenigen. Het bedrijf van CEO Mark Zuckerberg wil elke app wel afzonderlijk laten bestaan, maar elke dienst krijgt dezelfde onderliggende chat-infrastructuur. Sinds begin dit jaar zijn er al geruchten die zo'n eenmaking voorspellen en ook het nieuwe logo lijkt al een stap in die richting.

Tegelijk voert de Amerikaanse Federal Trade Comission een onderzoek bezig waarmee zo'n eenmaking mogelijk verhinderd zou kunnen worden. Wat denk jij van het idee van een eenmaking van alle Facebook-diensten? Lijkt het jou in de eerste plaats handig of roept het ook vragen bij je op? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Messenger: gratis sms'en en videobellen

Messenger: gratis sms'en en videobellen

Facebook Messenger is de, zoals de naam al doet vermoeden, een messengerapplicatie van Facebook die het mogelijk maakt berichten naar andere gebruikers te versturen. ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk