‘Facebook Messenger verliest Discover-tabblad voor schoner design’

‘Facebook Messenger verliest Discover-tabblad voor schoner design’

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Facebook Messenger

Over de jaren heen is Facebooks eigen Messenger-chatdienst omgevormd tot een platform voor bedrijven, niet voor consumenten. Terug in de tijd was Messenger een geïntegreerde chatdienst in de Facebook-omgeving. Er werd echter besloten om deze chatdienst los te koppelen van Facebook. Het bleef onderdeel van Facebook, maar opereerde – voor het gevoel – als een losstaand bedrijf. De chatdienst kreeg steeds meer nieuwe functies die niet gericht zijn op gesprekken; in de zomer gaf de socialmediagigant aan te komen met een oplossing. Met de oplossing volgt het einde van het Discover-tabblad.

Facebook Messenger

Voortaan blijven er twee tabbladen over, en verdwijnt het Discover-tabblad

Met het einde van het Discover-tabblad, komt er ook een einde aan de promotie van de chatbots en de games die je via Messenger kon spelen. In het vernieuwde ontwerp van de Messenger-app, zijn er nog twee tabbladen over: ‘Chats’ en ‘People’. Onder het eerste tabblad – je verwacht het niet – vind je gesprekken terug die je met je vrienden en bedrijven hebt gevoerd. Het tweede tabblad zal plaats bieden aan de Facebook Stories – een groot succes van de Amerikaanse onderneming. Verder vind je binnen het tweede tabblad een lijst met alle vrienden die actief zijn op Facebook Messenger.

Chatbots en games

Door de vernieuwingen binnen de Messenger-app, zullen gebruikers voortaan op zoek moeten gaan naar chatbots en games binnen de chatapplicatie. Daarmee zijn de elementen dus niet verdwenen, maar juist minder zichtbaar voor het algemene publiek. Gebruikers die de chatapp gebruiken om te … chatten, zullen daar uiteraard geen hinder van ondervinden. Binnen de Androidworld-redactie is de functie alvast gespot. Het bedrijf heeft zelfs de screenshots in de Play Store aangepast. Wat vind jij van deze wijzigingen, en is de update alvast toegekomen? Laat het ons weten in de reacties onder het artikel.

Messenger: gratis sms'en en videobellen

Messenger: gratis sms'en en videobellen

Facebook Messenger is de, zoals de naam al doet vermoeden, een messengerapplicatie van Facebook die het mogelijk maakt berichten naar andere gebruikers te versturen. ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk