Facebook-gebruikers krijgen melding als ze inloggen bij andere app

Facebook-gebruikers krijgen melding als ze inloggen bij andere app

Facebook Login Notifications

Facebook kondigt een nieuwe functie aan die Facebook-gebruikers te zien krijgen zodra ze ergens inloggen met hun Facebook-profiel. De functie heet Login Notifications en stelt de Facebook-gebruiker via een e-mail en een melding in de Facebook-app op de hoogte van het delen van persoonlijke gegevens.

De functie ziet er als volgt uit:

Voorbeeld van Facebook Login Notifications

De melding die Facebook-gebruikers krijgen, geeft informatie over de data die zij delen met andere bedrijven en organisaties, zodra zij hier toestemming voor hebben gegeven. Daarbij kan je denken aan je profielfoto, e-mailadres, verjaardag, je lijst met vrienden, de pagina's die je geliket hebt, enzovoort.

Via de knop 'Edit Settings' kunnen gebruikers desgewenst hun instellingen met betrekking tot het delen beperken.

Waarschuwing

Op deze manier wil Facebook zijn gebruikers waarschuwen voor het feit dat ze bepaalde persoonlijke gegevens met derden delen als zij hiervoor toestemming geven. Login Notifications geeft gebruikers volledige controle over de informatie die zij met andere partijen delen, aldus Facebook.

Facebook zit momenteel in zwaar weer wat privacy betreft. Een reeks schandalen heeft hiertoe geleid en dat resulteerde onder andere in een recordboete van 5 miljard dollar. Ondertussen doet het sociale netwerk er alles aan om het vertrouwen van zijn gebruikers terug te winnen door het invoeren van nieuwe functies als Login Notifications.

Vind jij deze stappen van Facebook een goede ontwikkeling of heb je het vertrouwen in het sociale netwerk allang verloren? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Lees meer