'Facebook krijgt volgende week een nieuwe naam'

'Facebook krijgt volgende week een nieuwe naam'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Facebook gaat binnenkort een nieuwe naam krijgen, dat blijkt uit lekken. Het gaat voor alle duidelijkheid om het bedrijf Facebook dat de diensten Facebook, WhatsApp, Instagram en Messenger bezit en eigenaar is van het virtual realitybedrijf Oculus.

Nieuw naam voor Facebook

CEO Mark Zuckerberg gaat op 28 oktober de nieuwe naam voor zijn bedrijf Facebook onthullen op het jaarlijkse Connect-evenement. Dat zeggen bronnen die dicht bij Facebook staan tegen The Verge. De bedoeling is dat het bedrijf zo niet alleen meer met de bekende sociale media-app wordt geassocieerd en dat het zo beter aan een ecosysteem van producten en diensten kan werken.

Facebook werkt er hard aan om een diverse aanbod van producten en diensten aan te bieden die niet rechtstreeks met sociale media te maken hebben. Met Oculus verkoopt het al virtual realityheadsets, er zijn smart displays, een slimme bril en geruchten spreken over de komst van een smartwatch. Op dit moment zou de nieuwe naam een goed bewaard geheim zijn binnen het bedrijf en hij wordt ook niet gedeeld met alle topmensen uit de raad van bestuur.

'Facebook krijgt volgende week een nieuwe naam'

Nieuwe start?

Facebook is niet het eerste techbedrijf dat de voorbij jaren een naamsverandering kreeg. De naam Google werd in 2015 gewijzigd in 'Alphabet', al blijven de producten en diensten van Google natuurlijk wel een belangrijk deel uitmaken binnen het moederbedrijf. Snapchat veranderde dan weer in 2016 zijn naam in 'Snap'.

Gerelateerde artikelen

Met een nieuwe naam zou het bedrijf van Mark Zuckerberg mogelijk ook meer afstand kunnen doen van de privacyschandalen waarin Facebook verwikkeld is geraakt. Momenteel is er ook heel wat negatieve informatie gelekt met de 'Facebook Files'. Wat denk jij? Wat zou een goede naam zijn voor Facebook? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk