Facebook krijgt hevige kritiek op 'Instagram voor kinderen'

Facebook krijgt hevige kritiek op 'Instagram voor kinderen'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

In de Verenigde Staten hebben meer dan 40 procureur-generaals een brief ondertekend die gericht is aan Facebook. Ze vragen CEO Mark Zuckerberg om de plannen van een 'Instagram voor kinderen' meteen te schrappen. Facebook verzet zich in een reactie.

Instagram voor kinderen

Facebook heeft plannen om een versie van Instagram te maken die speciaal is gericht op kinderen jonger dan 13 jaar, dat raakte recent bekend. 44 procureurs-generaals in de Verenigde Staten uiten zich in een brief heel kritisch ten opzichte van het idee, en ze vragen CEO mark Zuckerberg dan ook om ermee op te houden, dat weet CNN.

"Het gebruik van sociale media kan schade veroorzaken voor de gezondheid en het welzijn van kinderen, die niet opgewassen zijn tegen de uitdagingen die een sociale media-account met zich meebrengt", zo staat in de brief. "Daarnaast is Facebook er ook historisch gezien niet in geslaagd om op zijn platformen het welzijn van kinderen te beschermen. De procureur-generaal wil onze jongste burgers beschermen, en Facebooks plannen om een platform te maken waar kinderen onder de 13 jaar aangemoedigd worden om content online te delen, staan daar haaks tegenover."

Facebook krijgt hevige kritiek op 'Instagram voor kinderen'

Nieuwe veiligheidsmeldingen die jongeren beschermen op Instagram

'Veiligere omgeving'

Facebook verdedigt zich en stelt dat zo'n dienst er alleen maar voor kan zorgen dat ouders meer controle hebben over het gedrag van hun kinderen op sociale media. Volgens Facebook zijn kinderen vandaag toch al online en het werkt naar eigen zeggen met experts inzake de ontwikkeling en mentale gezondheid van kinderen om een veiligere omgeving te creëren. Die ervaring voor jonge kinderen zal ook geen advertenties bevatten. Facebook nodigt ook wetgevers uit om samen te zitten.

Gerelateerde artikelen

Recent schreef Facebook ook een bericht waarin het plannen uit de doeken doet die Instragram veiliger moet maken voor kinderen en jongeren. Wat denk jij? Heb jij vertrouwen in de plannen van Facebook, of zal zo'n aangepaste Instagram voor kinderen alleen nadelig zijn voor jonge gebruikers? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Instagram

Instagram

Instagram is een gratis, leuke en eenvoudige manier om prachtige foto's op je Androidtoestel te maken en te delen. Kies uit een van de verschillende, prachtige ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk