Facebook koopt WhatsApp voor 16 miljard dollar

Facebook koopt WhatsApp voor 16 miljard dollar

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

Facebook koopt WhatsApp

Op de blogs van Facebook en WhatsApp staat te lezen dat er een overeenkomst is gesloten waarbij Facebook WhatsApp overneemt voor een totaal bedrag van 16 miljard Dollar. Daarvan is 4 miljard in cash en 12 miljard in aandelen van Facebook, een geweldig bedrag voor een dienst zoals WhatsApp. Ter illustratie, Google kocht Motorola Mobility voor 12,5 miljard dollar, en dat was een compleet bedrijf.

Jan Koum, WhatsApp-oprichter and CEO, zegt: “WhatsApp's extremely high user engagement and rapid growth are driven by the simple, powerful and instantaneous messaging capabilities we provide. We're excited and honored to partner with Mark and Facebook as we continue to bring our product to more people around the world.”

Jan Koum zegt in zijn statement dat WhatsApp trots is om samen te gaan werken met Mark (Zuckerberg) en zijn Facebook en het product bij meer mensen ter wereld op de telefoon te krijgen.

Verandering

WhatsApp zal een autonoom bedrijf blijven en nog steeds onafhankelijk blijven handelen. De deal met Facebook zal er voor zorgen dat ze de diensten van WhatsApp nog verder kunnen uitbreiden en uitbouwen. Een zelfde soort afspraak heeft Facebook met Instagram, dit bedrijf opereert ook nog steeds zelfstandig.

Facebook koopt met WhatsApp een dienst met 450 miljoen gebruikers waarvan 70% dagelijks online is. WhatsApp is op de messenger-markt de absolute topper en groeit nog steeds verder.

Veel gebuikers zullen zich zorgen maken over wat Facebook precies van plan is met de aankoop van WhatsApp. Ergens zal er geld verdiend moeten worden met WhatsApp. Het bedrijf heeft een actief abonnementen-model maar daar merken we op Android weinig van, want de meeste gebruikers kregen onlangs een gratis verlenging.

Voor wie zich zorgen maakt en alvast op zoek wil naar een alternatief, die kan hier terecht voor wat inspiratie.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk