Avast: Facebook en WhatsApp favoriete Android-apps

Avast: Facebook en WhatsApp favoriete Android-apps

Annelies Vanlinthout

door Annelies Vanlinthout

Laatst geüpdatet

Facebook en WhatsApp

Facebook en WhatsApp zijn de meest gebruikte apps bij Android-gebruikers. Dit blijkt na een onderzoek van anonieme gegevens van meer dan drie miljoen Androidtoestellen in opdracht van anti-virusbedrijf Avast.

Avast maakte een top 50 van de meest gebruikte Android-apps. Facebook pronkt op nummer één, gevolgd door WhatsApp, Google Chrome, Messenger en Instagram. Facebook Lite staat op de tiende plek. Populaire apps zoals Snapchat (11e plaats), Netflix (15e plaats) en Pokémon GO (42e plaats) staan in de top 50.

Verder werden ook de apps in kaart gebracht die de batterij het meest laten leeglopen of het meeste data gebruiken. De grootste boosdoeners zijn streaming- of chatapps zoals ChatON en Google Play Music. Google Maps en Google Zoeken vergen ook veel van de accu. Daarnaast zijn er apps in kaart gebracht die veel opslagruimte innemen, zoalsFacebook, Spotify, LINE, Snapchat en Instagram. De apps die het meeste data verbruiken zijn Google Talkback, Netflix, Facebook, Instagram, Snapchat en LINE.

Top 10 meest populaire Android-toestellen

In de top 10 van de meest populaire Android-toestellen staan negen Samsungtoestellen en één Huawei-telefoon. Op nummer één staat de Samsung Galaxy S5, snel gevolgd door de Samsung Galaxy S7. De Huawei P8-Lite staat op nummer vijf.

Het gehele onderzoek van Avast kun je in dit pdf-bestand lezen.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk