Facebook kondigt Clubhouse-concurrent Live Audio Rooms aan

Facebook kondigt Clubhouse-concurrent Live Audio Rooms aan

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Facebook voegt in de komende maanden verschillende audiofuncties toe aan zijn app. Live Audio Rooms is daar eentje van en deze functie lijkt veel op de audiochatapp Clubhouse.

Facebook krijgt nieuwe audiofuncties

Met de functie Live Audio Rooms kun je, net als bij Clubhouse, luisteren naar live gesprekken en er ook aan deelnemen. De gesprekken vinden plaats in Facebook-groepen. Hoe de Live Audio Rooms verder zullen gaan werken, maakt Facebook niet bekend. Wel meldt het sociale netwerk dat de audiofunctie in zowel de Facebook-app als de Messenger-app wordt geïmplementeerd. De eerste zal nog voor de zomer voorzien worden van Live Audio Rooms en de tweede pas later in de zomer.

Gerelateerde artikelen

Soundbites

De tweede audiofunctie die Facebook aangekondigd heeft, heet Soundbites. Met Soundbites kunne gebruikers korte audiofragmenten maken en delen. Facebook test deze Soundbites in eerste instantie met een kleine groep contentcreators, en deze audioclips worden ook voorzien van ondertiteling.

Facebook kondigt Clubhouse-concurrent Live Audio Rooms aan

Podcasts beluisteren

De derde audiofunctie die Facebook aan zijn app toevoegt, is de mogelijkheid om naar podcasts te luisteren. Facebook geeft aan dat er meer dan 35 miljoen mensen lid zijn van een Facebook-groep over podcasts. Facebook wil dat deze mensen de app niet meer verlaten om naar podcasts te luisteren, en dit in het vervolg binnen Facebook doen.

Facebook kondigt Clubhouse-concurrent Live Audio Rooms aan

Audiochatapps winnen sinds de coronapandemie aan populariteit met Clubhouse als voorloper. Twitter test inmiddels zijn variant onder de noemer Spaces, en Spotify en LinkedIn komen ook met een Clubhouse-alternatief. Ondertussen is het nog wachten op het moment dat Clubhouse voor Android beschikbaar komt, maar dat kan nog maanden duren.

Wat vind jij van deze audiochatapps? Kijk je ernaar uit om ze te gebruiken? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Facebook

Facebook

Facebook is een Amerikaanse online sociale-mediadienst dat onderdeel is van Meta. Facebook voor Android geeft je bijna alle desktop-mogelijkheden op je smartpho ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk