Explosies in het nieuws: Moto E4 Plus ontploft

Explosies in het nieuws: Moto E4 Plus ontploft
We schreven het al eerder, een smartphone is eigenlijk een stuk explosief materiaal, en dat heb je dan in je broekzak. Overal ter wereld zijn er spontane ontbrandingen van toestellen.

Boem

Vorige week lieten we jullie al een video zien van een smartphone die bij iemand in zijn borstzak ontbrand. Gelukkig kwam deze meneer er zonder veel verwondingen vanaf, temeer omdat hij een bril ophad.

[readmore articles="190986"]

Maar het houdt niet op, niet vanzelf. Er is weer een video opgedoken van een slachtoffer die gewond is geraakt door een ontbrandende telefoon. 

Moto E4 Plus explodeert

Deze uit India of Pakistan afkomstige video toont een meneer met een verbrande Motorola E4 Plus. Deze is aan de achterkant verbrand en tevens zien we een uitgezette accu.

Deze meneer is gelukkig niet ernstig gewond geraakt al laat hij op de camera een hele kleine brandwond zien aan zijn wijsvinger, maar dat mag volgens ons geen naam hebben. Helaas kunnen we geen woord verstaan van wat er op de video gezegd wordt, dus de juiste toedracht kunnen we je nog niet geven.

Deze dingen gebeuren

Waarom ontploft een accu van een telefoon? Daar is niet een enkele reden voor, dat kan van alles zijn. In het geval van de Samsung Galaxy Note 7 was het puur een fout in de productie. De producent ging daar op zoek naar de grens van wat mogelijk was en ging er net overheen.

[readmore articles="188141"]

Een accu kan ook ontbranden omdat hij beschadigd raakt door invloeden van buiten af. In de onderstaande video zien we iemand die en schroevendraaier in een accu van een smartphone steekt. Een beschadiging aan de accu zorgt eigenlijk altijd voor een ontbranding. 

Hoe voorkom ik het?

Zorg dat je de accu niet beschadigd door buigen of scherpe objecten erin te steken. Geen idee waarom je dat zou willen, maar we zeggen het toch maar.

Ten tweede moet je je smartphone altijd bij een betrouwbare partij kopen. Er is genoeg namaakrommel waarmee je meer gevaar loopt dan met de 'echte' merken. In Nederland en Europa moeten de smartphones allemaal van een CE-label worden voorzien. Wanneer dat er op staat weet je in ieder geval dat het apparaat volgens de regels in elkaar geschroefd is.

Hetzelfde geldt voor opladers, gebruik gecertificeerd materiaal en niet zomaar een opladertje van de zwarte markt want dat kan gevolgen hebben voor je smartphone en je broekzak.

Bron: Majordroid

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties