Exclusief: Samsung stopt met verkoop budget-toestellen in Nederland

Exclusief: Samsung stopt met verkoop budget-toestellen in Nederland

Low-end komt aan zijn eind

Samsung staat erom bekend een grote range aan toestellen aan te bieden in elk segment. Variërend van enkele tientjes, tot high-end-devices zoals de Samsung Galaxy S6 Edge+. Nu hebben meerdere bronnen, onafhankelijk van elkaar, aan Androidworld bevestigd dat er hier verandering in gaat komen. Toestellen die qua verkoopprijs onder de € 150 uitkomen zullen uitgefaseerd worden, waarbij uiteraard eerst de voorraden verkocht zullen gaan worden. Hierbij werd een datum van 1 november genoemd, maar dit is uiteraard afhankelijk van de voorraad.

Dit wil dus zeggen dat de echte low-end-smartphones van Samsung met Android in Nederland niet meer te koop zullen zijn. De verwachting is dat dit ook in de omringende landen het geval zal zijn, mede om grijze import te voorkomen. De achterliggende reden van deze beleidswijziging is dat Samsung een imago-verandering in gang wil zetten, waarbij kwaliteit hoger in het vaandel staat. Dit wil overigens niet per se zeggen dat de toestellen van Samsung in het lagere segment geen goede prijs- kwaliteitverhouding hebben, maar dat de focus daar niet meer ligt. Deze focus moet vooral richting het midden- en hogere segment gaan op het gebied van smartphones. Natuurlijk is ook de concurrentie in het lage segment groot en komen er steeds meer spelers op de markt die goedkope smartphones aanbieden.

Dit is niet de eerste keer dat Samsung een wijziging in het assortiment doorvoert. Ook eind 2014 werd al bekend dat de Zuid-Koreaanse fabrikant minder toestellen op de markt zou gaan brengen.

Candybar uitfaseren

Eén van de instapmodellen, in ieder geval voor de Nederlandse markt, zal de Samsung Galaxy J5 worden, maar ook de Galaxy Grand Prime wordt voorlopig nog verkocht. Naast de uitfasering van de budget-smartphone, is er ook voor gekozen om de verkoop van candybar-toestellen volledig stop te zetten. Deze toestellen worden vooralsnog vaak gebruikt op de zakelijke markt en bevatten naast een scherm ook een fysiek toetsenbord. Deze nieuwe strategie van Samsung zal later dit jaar merkbaar zijn bij de verschillende retailers.

Update 1-10 / 16:44: In een reactie geeft Samsung aan het op dit moment niet te kunnen bevestigen.

Lees meer over:
Samsung

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties