[Exclusief] 'Huawei Mate 30 Pro komt in oktober naar Nederland'

[Exclusief] 'Huawei Mate 30 Pro komt in oktober naar Nederland'

Huawei Mate 30 Pro-lancering

Huawei's Mate 30 Pro is een opmerkelijk vlaggenschip omwille van zijn touch-knoppen aan de zijkant en de sterk gebogen schermranden, maar wat gisteren de meeste aandacht kreeg bij de lancering van de telefoon in München, was het feit dat de telefoon niet onmiddellijk naar Nederland komt. Hij werd pas later dit jaar verwacht.

Een bron vertelt nu aan Androidworld dat de telefoon de komende weken naar Europa komt en daarmee in oktober in de Nederlandse winkels verschijnt. Huawei had oorspronkelijk gepland om meteen na de persconferentie de beschikbaarheid in Nederland en andere Europese landen mee te delen, maar net voor de persconferentie viel de beslissing om de levering in Europa uit te stellen.

Waarom in oktober?

Het is niet duidelijk waarom Huawei op de laatste moment de Europese lancering gepauzeerd heeft, maar we verwachten dat het te maken heeft met het ontbreken van Google-apps- en diensten. Huawei werd namelijk gedwongen door een handelsverbod van de Verenigde Staten om de open-source-versie van het Android-besturingssysteem te gebruiken die zonder Google Mobile Services komt.

Nieuws

Het bedrijf ging dus op zoek gaan naar alternatieven voor populaire apps als YouTube en Google Maps, en het zal daarbij deels eigen diensten naar voren schuiven - zoals de eigen App Gallery - maar ook diensten van derde partijen. Mogelijk heeft het bedrijf nog meer tijd nodig om de Europese versie van EMUI 10 te verbeteren en zal het alle alternatieve diensten voor zijn Europese software pas in oktober klaar hebben.

Hoe betrouwbaar is de informatie?

We zijn overtuigd van de betrouwbaarheid van onze bron, maar wat we niet kunnen voorzien is dat Huawei mogelijk nog nieuwe wijzigingen aan zijn planning maakt. Gisteren, op de dag van de lancering, werd namelijk pas beslist dat de Mate 30 Pro later naar Europa zal komen. Enkele uren daarvoor vertelden twee bronnen nog aan LetsGoDigital dat Huawei het toestel helemaal niet naar Europa zal brengen.

Het is daarom duidelijk dat er nog regelmatig wijzigingen kunnen gebeuren wat betreft de beslissingen die Huawei neemt en de dag waarop het toestel naar Europa komt. Hier op Androidworld houden we je op de hoogte van de laatste informatie over de Mate 30-reeks. Je bekijkt hier onze eerste indrukken van de Mate 30 Pro.

Het toestel

Huawei Mate 30 Pro
4500 mAh
6.53 inch - 2400 bij 1176 px
128/256 GB
Kirin 990

Meer info

Huawei Mate 30 Pro
4500 mAh
6.53 inch - 2400 bij 1176 px
128/256 GB
Kirin 990

Meer info

Lees meer over:
Huawei Mate 30 Pro

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties