Evleaks lekt nieuwe Huawei Mate 9-afbeelding

Evleaks lekt nieuwe Huawei Mate 9-afbeelding

Rens Blom

door Rens Blom

Laatst geüpdatet

Say cheese!

Vorige week zagen we de eerste duidelijke Huawei Mate 9-plaatjes voorbijkomen, afkomstig van Evan Blass (@evleaks). Die tonen alleen de voorkant en 'bevestigen' geruchten dat de high-end phablet in twee uitvoeringen verschijnt. De ene heeft een normaal, plat beeldscherm en wordt qua hardware als het basismodel gepositioneerd. Er komt ook een krachtiger model met een scherm dat aan twee zijden gebogen is. In combinatie met de fysieke thuisknop onder het display lijkt het Mate 9-topmodel nogal op de Samsung Galaxy Note 7.

Vandaag komen we dankzij @evleaks ook te weten hoe de achterkant van de nieuwe Huawei-telefoon eruitziet. Op Twitter heeft hij een foto geplaatst van de goedkopere Mate 9-uitvoering, die een metalen behuizing met vingerafdrukscanner heeft. Aan de achterkant is een dubbele camera geplaatst, zoals verwacht met het Leica-logo. Huawei werkt sinds de P9 samen met Leica aan betere smartphonecamera's. De Mate 9 bevat verder een dubbele ledflitser, aparte autofocus, usb-c-poort en een 3,5mm-poort. Of de Mate 9-uitvoering met gebogen scherm en thuisknop hetzelfde ontwerp heeft, is nog onduidelijk.

Mate 9 specificaties

De specificaties van de twee Mate 9-modellen kwamen vorige week ook op straat te liggen. De gebogen versie wordt mogelijk alleen in China uitgebracht, maar de platte variant verschijnt wereldwijd. De 5,9 inch schermen hebben respectievelijk Full-HD en QHD-resoluties, en er is 4GB/32GB en 6GB/256GB werk- en opslaggeheugen aanwezig. Beide modellen draaien op de nieuwe Huawei Kirin 960-chip en zijn voorzien van de dubbele Leica-camera met resoluties van 23 en 12 megapixel. Het is nog niet bekend of de Mate 9 op Android 6.0 of 7.0 draait.

Beschikbaarheid

Huawei kondigt de Mate 9 op 3 november aan. Androidworld doet live verslag van het evenement, dat plaatsvindt in München, Duitsland. Kijk jij uit naar de Huawei Mate 9?

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk