Eufy belooft niet langer dat beelden alleen lokaal worden opgeslagen

Eufy belooft niet langer dat beelden alleen lokaal worden opgeslagen

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Smarthomemerk Eufy maakt het zichzelf erg moeilijk. Het smarthomemerk stond erom bekend beelden alleen lokaal op te slaan, maar het is gebleken dat dat niet het geval is. In plaats van zorgen dat het zijn belofte weer in ere hersteld, kiest Eufy er echter voor om zijn belofte aan te passen. ‘Alleen lokaal’ is dus niet langer een voordeel van het merk.

Alleen lokaal

Het smarthomemerk van Anker ligt al maanden onder vuur omdat zijn belangrijkste belofte niet wordt waargemaakt en zijn smarthome-apparatuur helemaal niet zo veilig is. Het was het idee dat de beelden van je camera’s en slimme deurbellen alleen lokaal werden opgeslagen en dus niet over het internet werden verstuurd. Dat blijkt echter een wassen neus: een beveiligingsexpert ontdekte dat zijn beelden gewoon in volle resolutie inclusief gezichtsherkenning de cloud in werden gestuurd. Sterker nog: het was kinderlijk eenvoudig om in de browser een livestream te bekijken van de beelden. Voor de duidelijkheid: ook als je niet de eigenaar van de camera’s bent.

Gerelateerde artikelen

Iedereen kan dus meekijken op jouw camerabeelden en dat is een enorm securityprobleem. In plaats van dat Eufy door het stof kroop, besloot het om te zeggen dat de beveiligingsexpert het verkeerd had. Een bijzondere reactie, aangezien het bewijs overduidelijk te zien was in een YouTube-video die binnen de techwereld meteen viraal ging. Eufy heeft wel actie ondernomen, maar zo te zien is dat alleen op het gebied van het veranderen van zijn marketing. Het claimt niet meer dat je beelden veilig en wel alleen lokaal worden opgeslagen. Lees verder op AWSmart.

Heb jij producten van Eufy en denk je er nu anders over? Laat het achter in de reacties.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk