Is dit dan de langverwachte Essential Phone PH-2?

Is dit dan de langverwachte Essential Phone PH-2?

Essential Project gem

Het is al langer bekend dat Essential, het bedrijf van de controversiële zaakvoerder Andy Rubin, werkt aan een opvolger van zijn Essential Phone PH-1. De opvolger die eerder al gepland stond, werd vorig jaar geschrapt, maar ondertussen is de laatste Essential Phone PH-1 de deur uit en heeft het bedrijf kennelijk de nodige investeringen gevonden voor de langverwachte opvolger.

Op Twitter hebben Essential en Andy Rubin informatie geteased over de nieuwe smartphone, en we krijgen het product alvast op beelden te zien. Volgens een tweet van Essential staat de telefoon intern bekend onder de naam 'Project Gem'.

Wat weten we al?

We zien een telefoon met een opmerkelijk smal beeldscherm, nog veel smaller dan de 21:9-beeldverhouding die we kennen van de Motorola One Vision en de Sony Xperia 2. Verder vallen stevige schermranden op met een camera-inkeping in de linkerbovenhoek. Op de achterkant zien we een enkele cameralens en ontzettend blinkende kleuren waarbij de tint wijzigt afhankelijk van welke hoek je hem bekijkt. Hij heeft de naam 'Gem' dus duidelijk niet gestolen.

Beelden van de telefoon

Tik op de tweet om de video af te spelen.

Wat ook opvalt bij Project Gem is de software waar we alvast een aantal beelden van te zien krijgen. We zien een onbekende interface voor navigatie en een tweede interface die sterk doet denken aan de Shelf op OnePlus-telefoons. Hij geeft namelijk meteen toegang geeft tot een aantal belangrijke functies op je telefoon, zoals: navigatie, je agenda en de weer-app.

Eigen spraakassistent

Uit eerder geruchten blijkt dat Essentials opmerkelijke, tweede telefoon zal werken met een eigen spraakassistent die centraal zal staan voor de bediening. XDA Developers heeft daarnaast ontdekt dat je Essentials slimme assistent zal kunnen activeren als je da achterkant van de telefoon aantikt. Verder leerde de nieuwssite ook dat de telefoon een Snapdragon 730-processor gebruikt, dat is een chipset voor telefoons uit het hogere middensegment. Het is nog niet bekend wanneer we meer zullen horen over Project Gem, maar volgens het bedrijf volgt binnenkort meer informatie.

Wat denk jij van Project Gem van Essential? Vind jij het smalle design een interessante keuze van het bedrijf? Wat denk jij van de toevoeging van een eigen spraakassistent?

Lees meer over:
Essential

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties